Novi međunarodni uspesi rvača

Prethodnog vikenda valjevski rvači nastupali su na međunarodnoj sceni, gde su ostvarili zapažene rezultate. Ekipa pretežno sastavljena od pionira nastupila je na tradicionalnom međunarodnom turniru u slobodnom stilu u Prievidzi, gradu koji gaji bratske odnose sa Valjevom, dok je Marko Jovanović kao trener vodio reprezentaciju Srbije na Svetskim nomadskim igrama u Kirgistanu.

U Prievidzi, gde valjevski rvači godinama tradicionalno nastupaju i održavaju prijateljske odnose sa tamošnjim klubom, nastupila je ekipa uglavnom sastavljena od pionira, dok je jedini stariji takmičar bio Strahinja Đermanović, koji je nastupio u seniorskom uzrastu i osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 92 kilograma.

Kod pionira prvo mesto osvojio je Uroš Kojić, dok je Filip Krstivojević bio treći, a nastupili su još i Luka Pavlović, Bojan Andrić, Ognjen Pešić, Strahinja Dragojević, Ognjen Stanojević i Relja Lukić. Mladi valjevski rvači su prikazali odlične borbe, a nekima je ovo bio prvi međunarodni nastup, što će im biti od velikog značaja za nastavak karijere.

Trener Marko Jovanović vodio je reprezentaciju Srbije na Svetskim nomadskim igrama u Kirgistanu, događaju koji je okupio preko 3000 sportista iz 80 zemalja. Srpski rvači osvojili su dve medalje u tradicionalnom rvanju u pojas, pošto je Una Tuba bila prva u apsolutnoj ženskoj kategoriji, dok je Miljan Đukanović bio treći u kategoriji do 70 kilograma.

Rvači Mladosti nastavljaju sa treninzima u Mesnoj zajednici “Nada Purić” i pripremama za naredna takmičenja i ligu koja startuje u novembru.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.