Novi-stari direktor Predškolske ustanove

Rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je potpisao resorni ministar Mladen Šarčević, sadašnji direktor Predškolske ustanove “Milica Nožica” u Valjevu Zlatomir Marković, dobija novi četvorogodišnji mandat, koji počinje 25. novembra ove godine.

Ovom rešenju Ministra Šarčevića prethodio je konkurs za direktora Predškolske ustanove, koji je bio objavljen u listu “Poslovi” 13. juna 2018. godine, 6 meseci pre isteka direktorskog mandata, kako je i utvrđeno zakonom.

Valjevo

Obdanište “Zvončić” Predškolske ustanove u Valjevu

Formirana komisija za izbor direktora utvrdila je da je sve bilo u skladu sa zakonom vezano za prijavu Zlatomira Markovića, kao jedinog kandidata na konkursu, i dostavila je prijavu Vaspitno-obrazovnom veću.

 

Članovi Vaspitno-obrazovnog veća, koga čine zaposleni u Predškolskoj ustanovi, tajno su se, prema zakonu, izjasnili o kandidatu za direktora Ustanove na sednici održanoj 27. juna. Od 355 zaposlenih, koji su tajno glasali, 305 članova Vaspitno-obrazovnog veća dalo je podršku sadašnjem i budućem direktoru Zlatomiru Markoviću. Upravni odbor PU je dan kasnije jednoglasno utvrdio predlog da se Marković imenuje za direktora i svoj predlog sa obrazloženjem i izveštajem dostavio ministru, koji je dao saglasnost za Markovićev reizbor.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.