Ub: Novi hotel gotov već do leta!

Na bivšem vašarištu u Ubu, počela je gradnja novog hotela, vrednog više od 100 miliona dinara, površine 1.500 kvadratnih metara, sa 27 soba, restoranom sa 70 mesta, konferencijskom salom i poslovnim prostorom za izdavanje u prizemlju. Beogradska firma “Sani eko vita” planira da hotel, koji će raditi po garni principu – noćenje sa doručkom, izgradi već do sledećeg leta.

Hotel će biti orijentisan prvenstveno na sportski turizam. Ovo je, inače, prvi hotel u koji “Sani eko vita” investira van Beograda, gde već imaju nekoliko objekata namenjenih turizmu. Najavljuju i nastavak ulaganja u Ubu – u drugoj fazi, 2019. godine, planiraju izgradnju spa-centra, najverovatnije sa zatvorenim bazenom.

Valjevo

Budući izgled hotela u Ubu

– Nesumnjivo, Ub postaje veoma perspektivno mesto – kaže Bojan Lazić, vlasnik i direktor firme “Sani eko vita”. – Prvo isključenje sa budućeg auto-puta za južni Jadran van teritorije Beograda i veoma ažurna lokalna samouprava, procenjujem, u Ub će dovesti veliki broj investitora. Samim tim što Ub važi za sportski grad, ima dosta terena, prelepu, najmodernije opremljenu halu, svakako će sportski turizam moći da uspe. Uglavnom ćemo biti orijentisani na sportiste i poslovne ljude, koji su i dosad dolazili u Ub.

Darko Glišić, predsednik Opštine Ub ističe da je hotel potreban, jer nedostaju smeštajni kapaciteti. Uz budući hotel nalaze se nove zgrade Opštinske uprave i javnih službi, koje će ubrzo biti završene i useljene. Uskoro će početi izgradnja dve ulice, a objavljen je i tender za novi park na tom prostoru.

– U prvoj fazi izgradnje parka, čija je vrednost oko 10 miliona dinara, planirani su atletska staza, travnjak, zelenilo i mobilijar, a radovi treba da budu gotovi do kraja godine – kaže Glišić. – Na proleće, u drugoj fazi, biće izgrađeno malo veštačko jezero i nekoliko vodenih zidova.

UKRAS GRADA

– Do polovine naredne godine kompletan prostor nekadašnjeg vašarišta biće ispunjen novim objektima – kaže prvi čovek Opštine Ub. – Tako će umesto livade koja ničemu nije služila, Ub dobiti funkcionalni i lep prostor, sa raznim sadržajima, koji će umnogome upotpuniti i ulepšati naš grad.

 

Branko Puzović (Izvor: Večernje novosti, www.novosti.rs)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.