Novih 18 slučajeva korona virusa u Valjevu

Na dan 3. jula, prema podacima valjevskog Zavoda za javno zdravlje, registrovano je novih 18 slučajeva novoobolelih od COVID 19 u našem gradu, tako da je ukupan broj zaraženih Valjevaca od početka epidemije 301. Prema jučerašnjem epidemiološkom izveštaju, 3 osobe su pozitivne na Ubu i jedna u Ljigu, te je broj pozitivnih u Kolubarskom okrugu u totalu 425 od izbijanja epidemije.

Hospitalizovano je 7 naših sugrađana, 3 osobe iz Uba i po jedna iz Mionice, Lajkovca i Ljiga. U kućnoj izolaciji se na dan 3.jula nalazi 98 Valjevaca, 6 meštana Mionice, 5 iz Lajkovca, 4 iz Uba i 1 stanovnik Osečine.

Od 20. juna, broj novozaraženih u Valjevu je u intenzivnom porastu. U tom talasu zaključno sa 3. julom inficirano 104 lica korona virusom, a samo u proteklih 5 dana je kod 88 naših sugrađana laboratorijski potvrđen COVID 19.

Nakon Valjeva, koji broji 301 zaraženog, najviše pozitivnih od kada je započela epidemija ima Lajkovac – 35, Ub – 32, Mionica – 31, Ljig – 14 i Osečna – 12.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.