Novogodišnji koktel DS-a u Valjevu u znaku Aleksandra Vučića, smene vlasti i protesta!

Juče je u Holu Centra za kulturu održan Novogodišnji koktel Demokratske stranke Valjevo, koji valjevske demokrate bez prekida organizuju više od dve decenije. Gosti Gradskog odbora DS-a u Valjevu bili su predsednik IO Demokratske stranke i zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović, član GO DS Srđan MIlivojević, član IO DS Darko Simić i potpredsednica Foruma penzionera Demokratske stranke Snežana Mirković. Zvanični govornici na Novogodišnjem koktelu celokupna svoja obraćanja prisutnim članovima, simpatizerima, političkim saradnicima i prijateljima Demokratske stranke posvetili su aktuelnoj srpskoj vlasti, pozivima na njenu smenu, trenutnim protestima u Beogradu i Nišu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Tradicionalni Novogodišnji koktel GrO DS Valjevo u Holu Centra za kulturu (foto: Valjevska posla)

“Jadna je zemlja u kojoj kad kažete “on” svi znamo na koga se misli. A, “on” će ostati upamćen po tome da je uradio i želeo da uradi ono što niko u srpskoj istoriji nije hteo da uradi, a to je da zarad komada vlasti da komad sopstvene teritorije. Predsednik Srbije traži da mi potomci Petog puka, da vi koji ste potomci najslavnijih heroja oslobodilačkih ratova, da ja potomak Božidara Milivojevića, nosioca 3 Karađorđeve zvezde, da se zajedno povinujem njegovom zahtevu i suočimo sa relanošču. Nemamo pravo da pognemo glave danas pred prodajom grobova naših predaka. Mi ne pozivamo na rat, nismo mi ti koji smo sejali seme rata u Srbiji 20 godina. Mi pozivamo na razum, ali pozivamo predsednika Republike Srbije da poštuje Ustav”, obratio se prisutnima Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke.

Srđan MIlivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, na Novogodišnjem koktelu GrO DS Valjevo (foto: Dragan Krunić)

Srđan Milivojević je, između ostalog, priznao da je izdajnik. “Izdao sam knjigu, jer smatram da je mnogo časnije i čestitije izdati knjigu nego Kosovo”, kazao je Milivojević. Svoje obraćanje završio je, kako je rekao, jednom lekcijom iz istorije. “U Kraljevini Srbiji je 1881. godine nastala neka Srpska napredna stranka. Ti koji su Srbiju stvarali tada nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa ovim naprednjacima. Ta Srpska napredna stranka postala je atribut vlasti kralja Milana. Izborni uslovi u Srbiji su 1895. godine bili kao i sada. Kompletna opozicija je bojkotovala izbore, izašla je samo Srpska napredna stranka i osvojila 100% mandata. Godiu dana kasnije (1896) Srpska napredna stranka prestala je da postoji. Neka tako bude i sada”, ispričao je Milivojević.

Slobodan Pavlović, predsednik GrO DS Valjevo (foto: Dragan Krunić)

Predsednik valjevskih demokrata Slobodan Pavlović istakao je da živimo u teškim vremenima i da se u Srbiji svakim danom sve teže živi. “Srbija se budi, proleće je pred nama, izbori će pokazati da je ova vlast smenjiva. Jedino kroz izbore mi ćemo promeniti ovu vlast. Suština je da se ujedinimo. Demokratska stranka je deo Saveza za Srbiju, a Savez za Srbiju jedina je ozbiljna snaga koja može da napravi i iznese promene. Ima mesta za sve nas koji smo sa druge strane i protiv njih. Sve te naše male razlike treba da pomirimo, svi moramo da se ujedinimo i kažemo “dosta je svemu”. Pozivam vas da podignemo glavu i kažemo “dosta je”, kazao je Slobodan Pavlović, presednik GrO DS Valjevo.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.