Novosti iz Pinokija

Untitled-1

O nama

Početak rada kreativne radionice Pinokio 2000. godine bio je obeležen željom da se znanje, iskustvo, ideje i entuzijazam oblikuju u program, potpuno originalan i drugačiji od svih koji su do tada postojali u našem gradu. Pinokio nije običan dečji vrtić.Pinokio najmlađima prilazi na jedan potpuno nov, moderan i za naše uslove drugačiji način.

Ko smo mi?

Od samog osnivanja u kreativnoj radionici „Pinokio“ bavimo se kreativnim vaspitnim radom sa decom uzrasta od 2 godine do starijeg predškolskog uzrasta. Deca Valjeva i deca iz deficijentnih porodica uz budnu pažnju stručnjaka iz raznih oblasti, kroz igru, razvijaju svoje sposobnosti. Naš cilj je da prepoznaju svoja dečja prava ali istovremeno da shvate svoju odgovornost i obaveze koje iz njih proizilaze. U skladu sa statutom našeg udruženja posebno negujemo human odnos između polova i podstičemo poštovanje i uvažavanje različitosti između dece bez obzira na njihovo socijalno poreklo . Najznačajniji segmenti rada sa decom su usmereni na očuvanje i zaštitu zdravlja, podsticanju celovitosti razvoja dečjih sposobnosti i pozitivnih svojstava ličnosti proširivanjem iskustava i razvijanju samostalnosti kod dece kroz rad likovnih radionica. Kao rezultat rada kreativne radionice „Pinokio“ je niz priznanja i nagrada koje su naši polaznici osvojili Zaposleni Stručni tim udruženja se bavi grupama dece sa posebnim potrebama do 9 godina. Posebna pažnja se posvećuje korektivnom pedagoškom radu sa decom koja ispoljavaju teškoće u razvoju i napredovanju. Negujući posebno tople emocionalne odnose sa decom sa posebnim potrebama doprinosi se njihovom oslobađanju od straha,buđenju prijatnih emocija sa jasnim usmerenjem prema osobama i predmetima. Naši projekti Udruženje „Anđeli čuvari“ ima bogato iskustvo u realizovanju više dečjih projekata od kojih treba spomenuti sledeće: „Dečja kuća“,Kreativna radionica „Pinokio“(koja traje od osnivanja pa sve do danas),” Novogodisnja bajka “, „Ako ih volimo,onda im pomozimo“,“Put u središte igre“,“Pobedimo drogu kroz igru,sport i razonodu“,“10 koraka za bezbednije detinjstvo““Novogodišnja bajka“,Vrtić bez nasilja“,“Hrabri telefon“,“Za bezbrižnije detinjstvo i mirnu starost“,“Deca su naše najveće blago,učinimo nešto za njih“,“Kreativnost za poneti“,“Obezbedimo deci srećno i bezbrižno detinjstvo igrom do saobraćajne kulture“,“Vozić Željić“,“Zračak nade za stare i mlade“, „ Postanimo vidljivi zajedno“ , „Moj Pinokio u inkluzivnom dečjem vrtiću“ i dr.

Aktivnosti i programi

… kroz igru i druženje sa vršnjacima, praćenje edukativnih programa i rad u malim grupama sa odgovarajućim vaspitačima u dečjoj igraonici, u dvorištancu, u maštaonici, u igraonici… Upoznajemo svet kompjutera kroz kreativni Program od igračke do računara.Učimo bonton kroz igru, crtamo, pevamo, igramo se brojnih društvenih igara, plešemo,glumimo…
*celodnevni boravak sa kompletnim atraktivnim i specifičnim aktivnostima
*četvoročasovni kreativni program
*specijalizovana školica slikanja
*korektivni pedagoški rad za decu sa teškoćama u razvoju
*pedagoško-psihološko savetovalište za roditelje
Naš dnevni raspored aktivnosti prati detetove potrebe, intenzivne aktivnosti se smenjuju. Brinemo odgovorno o vaspitanju, obrazovanju,zdravlju, nezi i ishrani dece. I to nije sve ….

Poruka roditeljima za kraj

U kreativnoj radionici Pinokio uz podsticajno okruženje,stručno osoblje i višegodišnje iskustvo doprinosimo da se deca razvijaju u stabilne ličnosti, voljene i podržavane, sposobne, komunikativne i maštovite.

UDRUŽENјE “ANĐELI ČUVARI” VALjEVO

Udruženje “Anđeli čuvari” registrovano je 09.12.2000 godine kao nestranačko, nevladino, humanitarno i neprofitno udruženje građana čiji je cilј humanitarna, psihosocijalna i ekonomska podrška samohranim majkama, deci bez roditelјa, deci iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva, osobama sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na decu sa posebnim potrebama). Udruženje trenutno broji preko 120 članova,veliki broj saradnika i volontera iz različitih struka a najviše lekara, pedagoga, vaspitača, psihologa, logopeda, profesora iz više nastavnih oblasti, ekonomista, rekreatora, profesora fizičke kulture itd… Udruženje je član više asocijacija u zemlјi i inostranstvu.

Od samog osnivanja u kreativnoj radionici “Pinokio”udruženje se bavi kreativnim vaspitnim radom sa decom uzrasta od 2 godine do starijeg predškolskog uzrasta. Deca Valјeva i deca iz deficijentnih porodica uz budnu pažnju stručnjaka iz raznih oblasti, kroz igru, razvijaju svoje sposobnosti. Naš cilј je da prepoznaju svoja dečja prava ali istovremeno da shvate svoju odgovornost i obaveze koje iz njih proizilaze. U skladu sa statutom našeg udruženja posebno negujemo human odnos između polova i podstičemo poštovanje i uvažavanje različitosti između dece bez obzira na njihovo socijalno poreklo ili bolest. Najznačajniji segmenti rada sa decom su usmereni na očuvanje i zaštitu zdravlјa, podsticanju celovitosti razvoja dečjih sposobnosti i pozitivnih svojstava ličnosti proširivanjem iskustava i razvijanju samostalnosti kod dece kroz rad likovnih radionica. Kao rezultat rada kreativne radionice “Pinokio” je niz priznanja i nagrada koje su naši polaznici osvojili.

Stručni tim udruženja se bavi grupama dece sa posebnim potrebama do 9 godina. Posebna pažnja se posvećuje korektivnom pedagoškom radu sa decom koja ispolјavaju teškoće u razvoju i napredovanju. Negujući posebno tople emocionalne odnose sa decom sa posebnim potrebama doprinosi se njihovom oslobađanju od straha,buđenju prijatnih emocija sa jasnim usmerenjem prema osobama i predmetima.

Udruženje “Andđeli čuvari” ima bogato iskustvo u realizovanju više dečjih projekata od kojih treba spomenuti sledeće: “Dečja kuća”,Kreativna radionica “Pinokio”(koja traje od osnivanja pa sve do danas),”Ako ih volimo,onda im pomozimo”,”Put u središte igre”,”Pobedimo drogu kroz igru,sport i razonodu”,“10 koraka za bezbednije detinjstvo“”Novogodišnja bajka”,Vrtić bez nasilјa“,“Hrabri telefon“,“Za bezbrižnije detinjstvo i mirnu starost“,“Deca su naše najveće blago,učinimo nešto za njih“,“Kreativnost za poneti“,“Obezbedimo deci srećno i bezbrižno detinjstvo igrom do saobraćajne kulture“,“Vozić Želјić“,“Tračak nade za stare i mlade“, „ Postanimo vidlјivi zajedno“, „ Moj Pinokio u inkluzivnom dečjem vrtiću“ , „ Putokaz samohranim roditeljima, hraniteljima i deci „, „ Zajedno na putu ka boljem životu „ „ Zajedno kroz inkluziju „, „ Bolja budućnost dece iz osetljivih grupa u našem gradu „“ Dete + roditelj + vaspitač = kvalitetno vaspitanje „ dr.

Od samog osnivanja Udruženje “Andjeli čuvari” ima dobru saradnju sa raznim nevladinim i vladinim institucijama u zemlјi a ostvarilo je kontinuiranu saradnju sa više internacionalnih organizacija:”Internationell Humanitet” Sweden, Lyons club Sweden,”Stiftelsen Sevholts Hjalpfond” Sweden,” Die Johaniter” Nemačka, Voyageurs du Coeur Francuska , IRD, USA.Rad udruženja “Anđeli čuvari” je na visokom nivou što se tiče profesionalnosti i kompetentnosti saradnika o čemu svedoče brojna priznanja i zahvalnice velikog broja raznih institucija.