Obezbeđeni dodatni vaučeri za odmor u Srbiji

Ove sezone biće podeljeno još 20.000 vaučera za odmor u Srbiji. Akcija produžena do 15. oktobra.

Vlada je na današnjoj sednici izdvojila dodatnih 100 miliona dinara kako bi se obezbedilo još 20 hiljada vaučera za odmor, kaže za Tanjug ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Akcija je produžena do 15. oktobra jer će do 15. avgusta, prethodno obezbeđena količina vaučera biti podeljena”, kaže Ljajić.

Do sada je izdato 73 hiljade vaučera, a najveći deo korisnika pre svega ide u Prolom Banju, Lukovsku, Banju Koviljaču i Soko banju.

Najviše zahteva za vaučere uputili su penzioneri (61 odsto), oko 30 odsto zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, 7,9 odsto su nezaposleni, a 71 prijava stigla je od je od poljoprivrednika.

Vaučeri se, kazao je Ljajić, mogu koristiti u 629 ugostiteljskih objekata, čija lista je objavljena sajtu Ministarstva.

U 2016. godini, svih 46.000 građana iskoristilo je vaučere za boravak u nekom od turističkih mesta Srbije i na taj je način ostvareno više od 400.000 noćenja.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.