OD PETKA KATANAC U 17 SATI!

Zbog sve većeg broja zaraženih korona virusom Krizni štab za suzbijanje epidemije preložio je Vladi Srbije nove mere, koje bi trebalo da budu prihvaćene u četvrtak 3. decembra, a koje bi počele da važe od ovog vikenda. One se prvenstveno tiču skraćenja radnog vremena gotovo svih objekata u Srbiji koji će od petka, 4. decembra biti zatvoreni posle 17 sati.

Valjevo

Novim merama koje je Krizni štab predočio Vladi gotovo da nema sektora koji nije uključen. Tržni centri i drugi prodajni objekti, izuzev prehrambenih, kao i restorani, kafići, kladionice, frizerski i kozmetički saloni, spa centri i teretane vikendom neće raditi, dok će pijace radnim danima biti otvorene uobičajeno, a vikendom do 15 sati.

To je ublažena varijanta zahteva medicinskog dela Kriznog štaba, oko koje je postignuta većinska saglasnost u Vladi i očekuje se da će nove protivepidemijske mere biti i zvanično usvojene sutra. Prema tom predlogu, prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sati, uključujući i vikend, a pozorišta i bioskopi do 17 sat, takođe i vikendom.

Tržni centri takođe neće moći da rade duže od 17 sati radnim danima, a vikendom će ostati zatvoreni. To važi i za sve ostale butike i prodavnice i van tržnih cenatara.

Do sada su tržni centri mogli da rade do 18 sati, kao i kafići, dok su prodavnice i butici van tržnih cenatra, recimo u pešačkim zonama ili bilo gde kao zasebni lokali, mogle da rade do 21 sat. To je novom merom onemogućeno, pa se katanac na vrata stavlja i njima.

Takođe, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade do 17 sati radnim danima, dok vikendom neće raditi uopšte.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.