Od sutra ne rade ugostiteljski objekti, prekida se pijačna prodaja! Ograničen rad za pekare, apoteke i prodavnice…

Štab za vanredne situacije grada Valjeva na današnjoj sednici doneo je 7 “rigoroznih mera” koje počinju da se primenjuju od četvrtka, 19. marta. Prema tim merama, od sutra neće raditi ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, objekti u kojima se priređuju zabavne igre, a prekida se i pijačna prodaja. Ograničava se rad pekara, apoteka i prodavnica prehrambene robe. U gradskom saobraćaju samo polasci u jutarnjim i popodnevnim terminima prilagođeni radnom vremenu poslodavaca, a u prigradskom samo linije za prevoz radnika.

Sa sednice Štaba za vanredne situcije grada Valjeva 18. marta 2020.

ZAKLJUČCI SA SEDNICE ŠTABA ZA VANREDNE ISTUACIJE ODRŽANE 18. MARTA:

 1. Ograničava se rad pekara za vreme trajanja vanrednog stanja na vreme od 6 do 16 časova. U okviru propisanog radnog vremena, u prodajnom objektu se može vršiti samo prodaja.
 2. Ograničava se rad apoteka i prodavnica prehrambene robe za vreme trajanja vanrednog stanja na vreme od 6 do 19 časova.
 3. Ograničava se rad svih ostalih trgovinskih objekata, za vreme trajanja vanrednog stanja, na vreme od 8 do 12 časova.
 4. Nalaže se prekid rada u svim ugostiteljskim objektima, izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja i prenoćišta.
 5. Nalaže se prekid rada u frizerskim i kozmetičkim salonima i objektima u kojima se priređuju zabavne igre.
 6. Nalaže se prekid pijačne prodaje.
 7. Nalaže se Saobraćajnom preduzeću “Lasta” da svakodnevne polaske u gradskom i prigradskom saobraćaju održava samo radnim danom i to po sledećem režimu vožnje:
  – da se u prigradskom saobraćaju zadrže samo linije i polasci koji služe za prevoz radnika, a da se u potpunosti ukinu linije koje su bile vezane za prevoz đaka i linije koje saobraćaju sa malim brojem putnika i
  – da se u gradskom saobraćaju zadrže samo polasci u jutarnjim i popodnevnim terminima koji su prilagođeni radnom vremenu poslodavaca.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.