Odbojkašice Železničara nanele prvi prvenstveni poraz Jedinstvu

Odbojkašice Železničara u subotu su u Sportskoj hali Lajkovac srušile mit o nepobedivosti Jedinstva iz Stare Pazove, nanele mu prvi prvenstveni poraz i izjednačile se na vrhu tabele sa dosadašnjim liderom. Jedinstvo je bilo jedini tim koji je pobedio Železničar ove sezone i to tri puta: jednom u prvenstvu i dva puta u nacionalnom kupu.

Posle-pobede-protiv-Jedinstva

Foto / OK Železničar

Iako je meč bio vrlo izjednačen i sa dosta obrta, lajkovački superligaš je pobedom od 3:1 (25:22, 22:25, 25:14 i 28:26) osvojio sva tri boda. Oba tima sada imaju po 13 pobeda i 37 bodova, ali je Jedinstvo na prvom mestu zbog boljeg set količnika.

U odlučujućem četvrtom setu Jedinstvo je vodilo sa 18:13 i 20:15, a posle dva dva odlična servisa Ivanovićeve ekipa iz Lajkovca hvata priključak i dolazimo do 23:23. Nakon dosta obrta i uzbuđenja, prvenstveno zahvaljujući razornim smeč servisima, Želja uspeva da pobedi na razliku.

Tim iz Lajkovca je imao čak 13 asova – sedam više od protivnika, bio znatno uspešniji u napadu, imao tri bloka više, a naterao je protivnika da napravi i 30 grešaka. Najviše poena standardno je osvojila najperspektivnija odbojkašica Srbije Aleksandra Uzelac – 21, izvanredna je bila i Kanađanka Veltman sa 18 poena, Ivanović i Rozales osvojile su po 13, Tanja Stanojević 9, Antonijević 4 i Mina Stojanović 1. Kod gošći najviše poena osvojile su Tica – 16 i Kockarević – 14.

Na vrhu tabele Superlige Srbije su Jedinstvo i Železničar sa po 13 pobeda, Crvena zvezda i Ub imaju po 11, a TENT 10 pobeda. U sledećem kolu Železničar gostuje u Sremskoj Mitrovici.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.