Odgovor Ivane Parlić Rio Tintu: “Ne postoji propagandna tehnika koja može da našminka zločin koji Rio Tinto u saradnji sa domaćim slugama iz nelegitimne Vlade Republike Srbije planira da počini”

U vezi sa demantijem kompanije Rio Tinto povodom izveštaja Valjevska posla sa konferencije za medije predstavnika novoformiranog fronta nekoliko opozicionih partija, pokreta i udruženja, koji se bore protiv otvaranja rudnika litijuma u dolini Jadra, u našu redakciju stiglo je saopštenje Ivane Parlić iz Narodne stranke, kao jedne od učesnika pomenute konferencije na čiju je izjavu usledila reakcija i demanti Rio Tinta. Da podsetimo, nakon objavljivanja izveštaja pod naslovom “NE rudnik! NE referendum! DA moratorijum!” 9. juna, redakciji Valjevska posla obratila se kompanija Rio Tinto koja je saopštila da je “nekoliko grubih, materijalnih neistina navedeno u tekstu, odnosno u izjavama Ivane Parlić iz Narodne stranke i Igora Radoševića, predsednika Odbora za životnu sredinu Stranke slobode i pravde”. Saopštenje Ivane Parlić prenosimo u celosti.

Ivana Parlić, Narodna stranka

“Zemlja koju Rio Tinto planira da uništi za nas je svetinja. To korporativni roboti Rio Tinta ne mogu da razumeju. Upozoravamo ih da je izvesnost sa kojom govore o rudniku, o kome odluka još nije doneta i koji je suprotan interesu naroda Srbije, ne samo propagandni trik, već nedozvoljen pritisak na građane Srbije, ali najpre gruba agresija na ustavni poredak i suverenost naše domovine.

Ne postoji propagandna tehnika koja može da našminka zločin koji Rio Tinto u saradnji sa domaćim slugama iz nelegitimne Vlade Republike Srbije planira da počini.

Zato menadžerima u ovoj kompaniji predlažemo da pristupe razvijanju, u ovom trenutku, jedine ispravne strategije, a to je strategija kako da Rio Tinto ode iz Srbije.

Detaljan koncept kako da to učine što brže i efikasnije iznećemo na našoj sledećoj konferenciji za medije u Kragujevcu.

Srdačno,
Ivana Parlić – Narodna stranka”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.