Odlični rezultati valjevskih gimnazijalaca na probnom prijemnom

Učenici Specijalnog odeljenja Valjevske gimnazije pokazali su izvanredne rezultate na probnom ispitu na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, ili rečeno u njihovom žargonu “razbili” su probni prijemni. Bogdan Badovinac osvojio je maksimalan broj bodova, a tek par bodova iza njega je Matija Dodović, koji je đak generacije Valjevske gimnazije. Dovoljan broj bodova za upis na ovaj prestižni fakultet ostvarilo je još desetak valjevskih gimnazijalaca.

Prema rečima direktora Valjevske gimnazije Predraga Jevtića, najveće interesovanje svršenih gimnazijalaca je za ETF, FON i Prirodno-matematički fakultet u Beogradu i Tehnički fakultet u Novom Sadu. Poslednjih godina opada interesovanje mladih za Medicinski fakultet, Stomatološki i Farmaciju. Ranije, skoro po pravilu, najbolji đak generacije upisivao je Medicinu.

Prijemni ispiti na Beogradskom univerzitetu počinju u ponedeljak.

 

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.