Odluka o budućem modelu nastave u skladu sa najboljim interesom dece

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 doneti konačnu odluku o budućem modelu nastave.

Škola

Ružić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao da je uputio poziv predstavnicima Kriznog štaba da u četvrtak, 28. oktobra, prisustvuju sastanku Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

On je naveo da će danas biti održan sastanak i sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, istakavši da će biti doneta najbolja moguća odluka za decu.

Prema njegovim rečima, nije realno da deca predškolskog uzrasta i učenici do šestog razreda u ovom trenutku bez vanredne situacije pređu na onlajn nastavu jer je osnovno pitanje ko će čuvati tu decu.

Prvi potpredsednik Vlade je, govoreći o usklađivanju sa standardima Evropske unije u oblasti obrazovanja, rekao da je EU sa više od 100 miliona evra podržala reformu svih nivoa obrazovanja u Srbiji.

Ružić je istakao da je u okviru toga obezbeđena podrška za uvođenje dualnog obrazovanja, u kome trenutno učestvuje približno 10.000 učenika i više od 800 kompanija.

On je naglasio da se najznačajnije reforme sprovode zahvaljujući podršci EU, koja je i najveći donator u oblasti obrazovanja.

Želimo da se pozicioniramo u akademskom i obrazovnom svetu na način koji će biti u skladu sa najmodernijim sistemima u Evropi, poručio je prvi potpredsednik Vlade.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.