Održan drugi protestni skup za “Valjevo bez straha”

Drugi protestni skup i protestna šetnja “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona” okupili su između 1.000 i 1.500 građana Valjeva na Desankinom vencu, ispred zgrade u kojoj su nekad bili smešteni Radio Valjevo i nedeljnik Napred. Prisutnima se obratila Jasmina Bobovac, koja se predstavila kao majka i baka, kao nekadašnja novinarka Radio Valjeva u invalidskoj penziji.

Drugi protestni skup na Desankinom trgu ispred zgrade Radio Valjeva (foto: Slobodan Ćirić)

Jasmina Bobovac je ispričala da ima posebne emocije prema zgradi ispred koje se Valjevci na Desankinom trgu okupljaju svakog petka u 18 časova. Za nju je to “simbolično mesto”, jer ne samo da je u njoj započela svoj prvi posao, već su se u toj zgradi venčali njeni roditeljim, a u zgradi prekoputa se rodila. Naglasila je da je zgrada nekadašnjeg Radio Valjeva iznedrila brojne novinare koji su za brojne emisije i radio spotove osvajali silne nagrade širom bivše jugoslavije, a da je Radio Vajevo danas u stečaju.

“Radio Valjevo emituje neki program samo njima znan i služi isključivo da pljuje one koji nisu njihovi istomišljenici. Iz Radio Valjeva su odneli sve što je moglo da se odnese. Ne samo stolove i stolice, odneli su mikrofone, ploče, magnetofone, odneli su muzejsku vrednost, odneli su moju mladost. Odneli su česme, radijatore, samo što zidove nisu skunuli i njih odneli. Gde su to odneli i sa kojim pravom?  Je li neko odgovarao za to što je uradio? Koliko ja znam nije”, rekla je Jasmina Bobovac i napomenula da joj je drago što će zgrada Radio Valjeva postati muzej fantastike “jer je sada samo muzej naučne fantastike”.

Ona je podsetila prisutne građane da je na Sretenje prošle godine “bez fantomki, usred dana, bez ikakve dozvole inspekcije, nikao bilbord u centru grada na zgradi Centrala” i da to “nelegalno postavljeno zdanje danas slavi svoj prvi rođendan”.

Jasmina Bobovac je potom pozvala Valjevce da šeteju zajedno dostojanstveno i mirno, jer su dostojanstveni grđani Valjeva, a ne ološ i huligani.

Transparet “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona” i protestnu “šetalicu” nosili su ovaj put studenti.

Naredni protestni skup zakazan je za petal, 22. februar, u 18 časova na Trgu Desanke Maksimović.

 

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.