Održan „Gastro fest Valjevo 2016“

Nova gradska manifestacija „Gastro fest Valjevo 2016“ okupila je u nedelju nekoliko stotina učesnika i dosta posetilaca u centru Valjeva. Pod  pokroviteljstvom grada Valjeva, u organizaciji Turističke organizacija Valjevo, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i Opštim udruženjem preduzetnika, „Gastro fest Valjevo 2016“ je zamišljen kao promocija kulinarskog bogatstva valjevskog kraja. Učesnike je u ime grada Valjeva, pozdravio pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić.

Valjevo

Na štandovima duž reke Kolubare 50 učesnika se takmičilo u spremanju kotlića i to u tri kategorije- spremanje divljači, riblje čorbe i gulaša. Takmičenje je organizovano i u pripremanju slavskog kolača, torti. Nadmetali su se u brzini konobari, kuvari, takmičari u ispijanju piva, birana je najlepša etno-trpeza.

Na 1. „Gastro festu“ su se predstavili proizvođači zimnice, mesnih prerađevina, meda, gljivari, vinari, proizvođači rakije, predstavljene su rukotvorine domaće radinosti.

Valjevo

Dodeljeni su pehari i zahvalnice: Udruženje „Zagrljaj“ je imalo najlepši štand,  pekara „Era“ najlepši slavski kolač, ekipa „Tetkina deca“ najlepšu tortu, a najlepšu etno trpezu imalo je Udruženje „Pečurka“iz Krupnja. U pripremi kotlića riblje čorbe najuspešnija je bila ekipa „Kotlić from Komirić“iz Komirića, u spremanju divljači ekipa „Nesalomivi“iz Lukavca a u pravljenju gulaša ekipa Planinarski klub „Povlen“.

Ove godine su u gostima bili izlagači Krupnja, Užica, Uba, iz Srema i drugih krajeva. Tokom dana za posetioce je bio pripremljen bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.