Održan koncert “Zeleni zemljotres” u organizaciji Lokalnog fronta

Lokalni front je druge večeri Božića, na Gradskom trgu u Valjevu, priredio koncert pod nazivom “Zeleni zemljotres”, namenjen, prema rečima organizatora, hrabrim sugrađanima, učesnicima nedavnih ekoloških protesta. Na koncertu su nastupili valjevska grupa “Zgubidani”, DJ Aleks Mark i beogradski sastav “Township Rebellion” – “tribjut” bend “Rage Against The Machine”. Pored domaćih i stranih “hevi rok” numera, na koncertu je izvedena i nedavno komponovana pesma Branka Trijića “Rio Tinto – Marš sa Drine”. U “Zelenom zemljotresu” na Gradskom trgu u Valjevu uživao je i vođa Ekološkog ustanka, Aleksandar Jovanović – Ćuta, koji je ovu priliku iskoristio za razgovore sa mladim Valjevcima. Iz Lokalnog fronta Valjevo najavljuju da će pod njihovom organizatorskom palicom u narednom periodu biti još ovakvih događaja i sličnih aktivnosti.

Zeleni-zemljotres-LF-4

Sa koncerta “Zeljeni zemljotres” na Gradskom trgu u Valjevu / Foto: Bojana Đurić

Ivan Manić, predsednik Upravnog odbora UG “Lokalni front Va”, koji je kao član benda “Zgubidani” i sam bio zapaženi izvođač u dvosatnom muzičkom programu, obratio se pretežno mladom auditorijumu prisutnom na koncertu.

“Hvala svima koji su se poslednjih meseci neustrašivo izložili progonu da bi pomogli u borbi za čistu Srbiju i čisto Valjevo. Prošla godina je bila samo početak: godina, meseci koji dolaze, doneće nove proteste i nove pobede”, poručio prisutnima Manić.

LF-Koncert-Zeleni-zemljotres-3

Ivan Manić / Foto: Bojana Đurić

“Zgubidani”, u sastavu Ivan Pavlović, Nikola Marović, Saša Mesec Stefanović i Ivan Manić, koji su otvorili koncert, potom DJ Aleks Mark, bili su uvertira za beogradski “tribjut” bend “Township Rebellion”

“Repertoar, za ovu priliku prikladno odabran izbor hevi rok domaćih i stranih grupa, propraćen je aplauzima, igranjem na trgu i na kraju ovacijama. Vrhunac nastupa izvrsnog tribjut benda “Township Rebellion”, koji izvodi repertoar čuvenog američkog benda poznatog po kritici vlasti i establišmenta, “Rage Against The Machine”, bila je nedavno komponovana pesma Branka Trijića “Rio Tinto – Marš sa Drine”, u skladu sa poznatim repertoarom sastava koji na svoj način obrađuje teme pobune i protesta. Ova i sve ostale izvedene numere, u kojima se posebno isticao vokal Valjevca Milana Jakića, oduševile su mladu publiku koja je pokazala da Valjevu nedostaju slični koncerti”, sumirali su “frontovci” utiske sa koncerta.

 

Foto galerija: Bojana Đurić
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.