Održan „Sportski izazov“ u okviru Evropske nedelje sporta

Valjevo je jedan od osam gradova u kome je danas u okviru ovogodišnje Evropske nedelje sporta održan „Sportski izazov“. Program je počeo tačno u podne u Hali sportova, a svečano ga je otvorio koordinator ove manifestacije i odbornik u Skupštini Valjeva Milan Gajić.

„Želim da Vas pozdravim u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, koji je podržao ovu akciju i sve manifestacije koje se održavaju u gradu na Kolubari. Evropska komisija, Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije, prepoznali su šta naš grad radi u oblasti sporta i odlučili da Valjevo bude jedan od osam gradova gde se odvija sportski izazov i hvala im na tome. Valjevo je grad sporta i tako će uvek i biti.Takmičari, želim da u najboljem svetlu predstavite vaše klubove, naš grad i naravno da pobedimo Šabac.

Manifestacija je zamišljena kao vrsta takmičenja između gradova. Grad Valjevo je kao partnera u ovom takmičenju dobio grad Šabac.

„Poštovani sugrađani i učesnici, drago mi je što ste u ovolikom broju došli. Svi znamo koliko je sport značajan. Kroz sport razvijate svoj duh, zdrav život i stičete nove prijatelje. Sport je život, život je sport i zato odmah krenite sa današnjim danom sportskog izazova“, rekao je na otvaranju Mihajlo Poček, predsednik i trener KK “Metalac“.

Organizovane su dve igre, „Put oko Evrope“ i „Lov na blago“ u kome je učestvovalo i prisustvovalo oko 1500 ljudi.

Da podsetimo, Evropska nedelja sporta se obeležava od 23. do 30. septembra širom Srbije pod sloganom #BeActive. Tradicionalno se širom Evrope obeležava peti put, dok Srbija drugu godinu učestvuje u ovom projektu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.