Opština Mionica: Štab za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije opštine Mionica je danas doneo Naredbu kojom se JKP „Vodovod Mionica“ naređuje da vrši redovno pranje i dezinfekciju javnih površina, zelenih površina i zajedničkih prostorija stambenih zgrada.

Opština Mionica
Takođe, JKP „Vodovod Mionica“ se naređuje da vrši pojačanu kontrolu ispravnosti sirove i prečišćene vode za piće.

APEL ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE U VEZI DOLAZAKA U DOM ZDRAVLJA

Štab za vanredne situacije opštine Mionica apeluje na sve građane da u Dom zdravlja dolaze samo u najhitnijim slučajevima, da se za svaku pomoć, savet ili informaciju najpre obrate telefonom, a da ukoliko dođu u Dom zdravlja obavezno koriste sredstva zaštite. Jedino tako možemo zaštititi naše zdravstvene radnike.
Telefon Doma zdravlja Mionica: 014 3421 124
Telefon Info službe opštine Mionica 0800 50 50 55

APEL ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Štab za vanredne situacije opštine Mionica još jednom apeluje na sve građane iz najužeg kontakta (porodica) i sve druge građane koji su imali kontakt sa osobama kod kojih je potvrđen korona virus ili se sumnja da su pozitivni na korona virus da obavezno moraju poštovati mere zaštite, kućnu izolaciju i samoizolaciju.
Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235
Info služba opštine Mionica 0800 50 50 55

U TOKU PODELA ZAŠTITNIH MASKI GRAĐANIMA

U toku je podela prvog kontigenta zaštitnih maski za višekratnu upotrebu građanima opštine Mionica, koje je nabavio Štab za vanredne situacije opštine Mionica. Do kraja dana žiteljima mioničkih sela biće dostavljeno 900 zaštitnih maski za višekratnu upotrebu. Meštanima Varoši Mionica će danas biti podeljeno 600 maski za višekratnu upotrebu, koji maske mogu preuzeti u Centru za volontere u zgradi JKP „Vodovod Mionica“.

Štab za vanredne situacije planira da svakog narednog dana obezbedi po 1.500 maski za višekratnu upotrebu, kako bi svaki građanin opštine Mionica bio opremljen ovim zaštitnim sredstvom.

Do današnjeg dana u opštinu Mionica je stiglo 4.740 maski, koje su podeljene zdravstvenim radnicima, zaposlenima u javnim službama koji su na dežurstvu, radnicima u prodajnim objektima i privrednim subjektima.

PRAVILNO ODLAGANJE ZAŠTITNIH MASKI ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU

U vezi pravilnog odlaganja zaštitnih maski za jednokratnu upotrebu, Štab za vanredne situacije opštine Mionica savetuje građane da nakon korišćenja masku za jednokratnu upotrebu moraju odlagati zasebno od ostalog otpada.

SAVET ZA PRAVILNO ODRŽAVANJE PAMUČNIH ZAŠTITNIH MASKI ZA VIŠEKRATNU UPOTREBU

U vezi pravilnog održavanja pamučnih zaštitnih maski za višekratnu upotrebu, Štab za vanredne situacije opštine Mionica savetuje građane da nakon korišćenja pamučnu zaštitnu masku za višekratnu upotrebu obavezno otkuvaju, osuše i ispeglaju. Jedino na taj način maske mogu služiti kao sredstvo zaštite.

OSUĐEN UGOSTITELJ ZBOG NEPRIDRŽAVANJA PROPISANIH MERA

Nadležni pravosudni organi su juče po hitnom postupku osudili ugostitelja D. J. iz Gornjeg Lajkovca, vlasnika ugostiteljskog objekta u Brežđu, na 4 meseca zatvora zbog izvršenog krivičnog dela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije“ iz člana 248. Krivičnog zakkona Republike Srbije. Naime, patrola Policijske stanice Mionica je juče u 9.10 časova zatekla da ugostiteljski objekat u selu Brežđe, vlasništvo D. J. iz Gornjeg Lajkovca, radi i pored zabrane rada. Tom prilikom u objektu su pored vlasnika zatečena još dva lica, koja su sedela za stolovima i konzumirala piće.
Štab za vanredne situacije opštine Mionica još jednom apeluje na sve privrednike da se pridržavaju propisanih mera Vlade Republike Srbije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.