Opština Mionica: Stiže voda u Gornji Mušić

Meštani Gornjeg Mušića po prvi put će dobiti pijaću vodu na svojim česmama. U narednih deset dana biće završeni radovi u jednom delu kada će 60 domaćinstava dobiti vodu, a potom se nastavljaju i u ostatku sela. Ovaj projekat je zajednički poduhvat opštine i građana, a lokalna samopuprava izdvojila je 32 miliona dinara za rešavanje problema vodosnabdevanja u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu.

Jankovic sa mestanima

Predsednik opštine Mionica Boban Janković obišao je radove i tom prilikom razgovarao sa meštanima o unapređenju uslova života kroz izgradnju vodovoda i daljim planovima za razvoj opštine i mioničkih sela.

Radovi na izgradnji cevovoda

– Puno mi je srce kada vidim zadovoljna lica svojih sugrađana. To je potvrda da sve što radimo ima smisla. Nakon niza obećanja koja su dobijali decenijama, konačno ćemo rešiti problem. Ponosan sam na zajednički rad opštine i građana – rekao je Janković i dodao da će projekat Ključkih vrela koji je u toku rešiti probleme vodosnabdevanja u još deset sela, kao i da su vodu po prvi put prošle godine dobili meštani Đuđrevca, Šušeoke, Klašnić i Sankovića.

Jankovic u Gornjem Musicu

U mioničkom selu Ključ počela je izgradnja vodovodnog sistema Ključka vrela vrednog oko 130 miliona dinara čime će se značajno unaprediti vodsnabdevanje u deset mioničkih sela. Ovaj projekat finansira opština, a u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama i Ključu biće u velikoj meri poboljšan kvalitet vodosnabdevanja, dok će u Golupcu i Osečenici sistem biti znatno rasterećen sa većim količinama vode, a za rekonstrukciju vodovodnog sistema Kotline-Rajković, uz pomoć Vlade Republike Srbije izdvojeno je blizu 20 miliona dinara.

Jankovic sa mestanima u Gornjem Musicu

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.