Osam godina zatvora penzioneru koji je osam godina zlostavljao maloletnu pastorku

Šezdesetpetogodišnji penzioner Danilo S. osuđen je na 8 godina zatvora zbog produženog krivičnog dela obljuba zloupotrebom položaja. U presudi Krivičnog veća Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavao sudija dr Dragan Obradović, Danilo S. iz Vrčina oglašen je krivim zbog toga što je tokom 8 godina (počev od neutvrđenog dana 2000. godine do 10. avgusta 2008. godine) više puta seksualno zlostavljao svoju maloletnu pastorku. Kako je utvrđeno, sve se dešavalo u Valjevu i Trebinju u periodu od devojčicine 6. do 14. godine.

U presudi se navodi se da je Danilo S. u više navrata izvršio čin obljube prema maloletnom detetu, tako što je, pored ostalog, devojčicu dodirivao po intimnim delovim tela, tražio da ga oralno zadovoljava i da se skida. Optuženi je koristio činjenicu što je bio u vanbračnoj vezi sa devojčicinom majkom, sa kojom je živeo u porodičnoj kući, prvo u Trebinju, potom u Valjevu, i što je svojoj vanbračnoj supruzi i njeno deci (sinu i ćerki) pomogao finasijski. Zlostavljana devojčica je iz straha da će prestati da se stara i brine o njenoj majci i bratu pristajala na to što joj je očuh radio 8 godina.

Za delo za koje je Danilo S. osuđen saznalo se 2017. godine, nakon 9 godina od početka zlostavljanja, kada je oštećena devojčica, koja je u međuvremenu postala punoletna, ispričala svom bratu blizancu šta joj je očuh sve radio. Brat je slučaj odmah prijavio valjevskoj policiji, pošto porodica živi u Valjevu. Krivični postupak pokrenut je odmah, a Danilo S. je uhapšen septembra 2019. godine, prilikom pokušaja da pređe granicu Srbije i BiH, na putu za Trebinje, pošto pored srpskog ima i državljanstvo Republike Srpske. Od tada se nalazi u pritvoru koji mu je bio određen zbog opasnosti od bekstva.

Glavni pretres okončan je na samom izmaku 2019. godine, a krivični postupak je zbog prirode predmeta vođen bez prisustva javnosti. Na prvostepenu presudu koja je izrečena u petak optuženi i tužilac imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.