Otvoren “Europromov” supermarket u Loznici

Kompanija “Europrom” otvorila je svoj prvi prodajni objekat na području Loznice, što je šesta po redu lokacija u kojoj je prisutna poznata valjevska “ljubičasta trgovina”. Savremen supermarket koji je otvoren u Loznici ujedno je i 40. po redu objekat “Europroma”. Prostire se na 700 kvadrata, u njega je uloženo preko 400.000 evra i zapošljava 20 mladih ljudi iz Mesne zajednice Klupci u kojoj se nalazi. Na dan svečanog otvaranja ovog novog “ljubičastog” objekta, svaki potrošač bio je nagrađen “Europromovim” poklon paketima, svaki 100. kupac dobio je poklon vaučer u vrednosti 10.000 dinara, a svaki 500. potrošač televizor.

Sekretar za trgovinu PKS Željko Malinović (desno) prilikom presecanja vrpce sa Desimirom Tadićem, generalnim direktorom Europroma

“Europromov” savremeni maloprodajni objekat u Loznici otvorio je na Žarko Malinović, sekretar za trgovinu Privredne komore Srbije. On je istakao da svaki put kada trgovac otvara novu radnju da je to radostan dan za srpsku privredu.

“To ne znači samo nova radna mesta za one koji su zaposleni u ovoj radnji, to znači radna mesta za sve one male proizvođače iz ovog regiona koji da ne postoje “Europrom” i “Domaći trgovački lanac” ne bi imali svoje mesto na polici velikih lanaca. I upravo zbog toga, kupujući u ovakvim trgovinama mi jačamo našu ekonomiju, jačamo budžete naših komšija i naših porodica, jer bez jakih domaćih trgovaca nema ni jake srpske ekonomije. Trgovci su ništa drugo do most između potrošača i proizvođača i zato treba zajedno da jačamo i gradimo te mostove. Zbog toga hvala “Europromu” što imamo još jedan domaći trgovinski objekat ovde u Loznici, ali i u Srbiji”, naglasio je Malinović.

Žarko Malinović, sekretar za trgovinu Privredne komore Srbije na otvaranju “Europromovog” supermarketa u Loznici

Generelani direktor i suvlasnik kompanije “Europrom” Desimir Tadić kazao je da je “Europrom” kompanija koja je za period od 30 godina, koliko postoji i posluje, gradila pre svega u Valjevu i okolini, potom ulagala u Lajkovcu, Osečinu, Mionicu, Kosjeriću i sada u Loznici. On je najavio da se na proleće očekuje otvaranje velikog “Europromovog” supermarketa i Opštini Krupanj, kao i prodajnog objekta u Koceljevi tokom naredne godine.

“Želimo da svoju viziju razvoja poslednjih 30 godina realizujemo i ostvarimo tako što ćemo u osam opština imati svoje objekte. Praktično jesmo i bićemo lideri u trgovini Zapadne Srbije”, kazao je Desimir Tadić i podsetio da je “Europrom” osnivač  “Domaćeg trgovačkog lanca” (DTL), koji  ima preko 700 objekata, blizu 6.000 zaposlenih i koji se prostire se širom Srbije.

“DTL je treći trgovinski lanac u Srbiji, lanac koji najviše brine da se na našim policima nađu pre svega domaći proizvodi. U našem asortimanu preko 85% su proizvodi proizvedeni u Srbiji. Mi želimo da podržmo naše domaće proizvođače, pre svega male i srednje proizvođače, koje danas u svetu podržavaju ozbiljni trgovinski lanci. “Europrom” u Srbiji ima 100 dobavljača sa kojima radi, koji predstavljaju 20% učešća u prometu, ili milijardu prometa, što praktično obezbeđuje da ti mali i srednji pogoni budu održivi i da svoje proizvode mogu staviti na police. Razvoj domaće trgovine jeste i biće garancija opstanka domaće proizvodnje, to je naša snaga i naša poruka”, istakao je Desimir Tadić, generelani direktor i suvlasnik kompanije “Europrom”.

Generalni direktor Desimir Tadić, na svečanom otvaranju “Europromovog” supermarketa u Loznici

“Svi se prilagođavamo nekim novim trendovima, potrebama i koncepcijama potrošača. “Domaći trgovački lanac” će pratiti trendove, truditi se da primeni sve što moderno dolazi u svetu trgovine i u ovoj branši kojom se bavimo. Bez obzira što ćemo usvajati nova znanja, pratiti savremene tokove, sačuvaćemo dušu i ono što smo bili, sačuvaćemo različitosti koje krase “Domaći trgovački lanac”, sačuvaćemo pojedinosti svakog kraja u kome se nalazimo i to će sve biti na dobrobit potrošača”, poručio je Obrad Popović, direktor “DTL”-a.

Sa svečanog otvaranja “Europromovog” supemarketa u Loznici

Bojana Perić, direktorka marketinga “Europroma”, predstavila je Lozničanima “Europrom” kao novog komšiju koji nije stranac, da je to damaća trgovina koja postoji već 30 godina, u kojoj posluje preko 600 zaposlenih i kroz čije objekte svakog dana prođe oko 25.000 potrošača.

“Europrom je trgovina koja poštuje potrošača i poštuje kvalitet. Poštovati potršača znači slušati i čuti potrošača. To je zadatak “Europroma” već 30 godina i počev od danas to je naš zadatak i ovde kod vas u Klupcima u Loznici”, kazala je Bojana Tadić.

Tim “Europromovog” supemarketa u Loznici

Ona je ovom prilikom najavila “Europromov” projekat u okviru kojeg će do kraja godine od svake kupovine u novom supermarketu biti izdvojen po 1 dinar, a prikupljena suma biće donirana OŠ “Dositej Obradović”, koja se nalazi na teritoriji Mesne zajednice Klupci u kojoj je otvoren maloprodajni objekat “Europroma”.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine.