Otvorena izložba dečjih radova

Pod sloganom „Neću da brigam, hoću da se igram“ u ponedeljak je započelo obeležavanje „Dečje nedelje“ u okviru koje će do 9. oktobra u gradu  na Kolubari biti realizovano mnogo programa za naše najmlađe sugrađane. Domaćin ovogodišnje manifestacije je škola u Divcima, a Centar za kulturu Valjevo je nosilac svih aktivnosti.

Valjevo

U okviru održavanja „Dečje nedelje“ danas je u holu Centra za kulturu otvorena izložba dečjih radova i proglašeni su pobednici sa likovnog konkursa koji je ova ustanova raspisala pod ovogodišnjim sloganom „Dečje nedelje“. Na konkursu su učestvovale Prva, Druga,Treća, Četvrta (Odeljenje za decu sa posebnim potrebama), Peta i Šesta osnovna škola, kao i osnovne škole sa seoskog područja i to iz Valjevske Kamenice, Dračića, Divaca, Popučaka, ali i Dnevni boravak za decu i mlade sa teškoćama u razvoju.

Osnovna škola „Milovan Glišić“ iz Valjevske Kamenice je bila gost na današnjoj  izložbi. “Slogan manifestacije nas je podstakao da se bavimo izradom igračaka, a igračke smo pravili od gline, od materijala za reciklažu, od prirodnih  materijala, jednom rečju od različitih materijala, što možete pogledati na našem štandu“, rekla je  Danijela Marković, direktorka ove škole.

„Kao što sam slogan kaže, potrebno je da u ovoj dečjoj nedelji ispunite svu svoju kreativnost, a ova izložba je jako značajan deo ove manifestacije i juče i danas sam pogledao ovu izložbu i video jako veliki broj dobrih radova i čestitam vam na tome, uveravam vas da ste svi zaslužili nagrade, ali je žiri izdvojio neke radove. Svi radovi su odlični i zato su se našli ovde i deo su ove izložbe“, istakao je Dejan Bogojević, član Gradskog veća. On je potom mališanima govorio pesmu „Žmurka“ od Pere Zupca, a koja se odnosi na igru i dečje odrastanje.

dsc_1185-650x350

Prvo mesto u mlađoj grupi pripalo je Milici Mitrović, učenici četvrtog razreda OŠ „Milovan Glišić“, drugo mesto Emiliji Krunić, učenici trećeg razreda Prve škole, dok su treće mesto podelile Staša Kuzeljević (treći razred OŠ „Nada Purić“) i Jana Petrović (četvrti razred OŠ „Milovan Glišić“).

Dušica Ljubičić, učenica sedmog razreda Prve škole je osvojila prvo mesto u starijoj grupi, drugo mesto  Iva Lazarević, učenica šestog razreda OŠ „Sestre Ilić“, a treće mesto dele Aleksandar Stojnić, učenik sedmog razreda i Kristina Ćosić, učenica šestog razreda OŠ „Nada Purić“.

dsc_1169-650x350

Pohvale su dobili Odeljenje za decu sa posebnim potrebama OŠ „Nada Purić“ i Dnevni boravak za decu i mlade sa teškoćama u razvoju Popučke.

„Dečja nedelja“ traje do 9. oktobra i za naredne dane organizatori su pripremili dosta zanimljivih sadržaja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.