Pavlović: “Rupa u Pantićevoj ulici paradigma nesposobne gradonačelnikove petorke”

Tema današnjeg obraćanja medijima šefa odborničke grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića bila je “godišnjica rupe” u Pantićevoj ulici. Prema Pavlovićevim rečima, ta “uporna” rupa u strogom centru grada, u čijoj neosrednoj blizini je i održana konferencija za medije, “istrajava” uprkos tome što je lokalna vlast na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem i njegovom “prvom petorkom” upregla sve svoje snage, resurse, znanja i sposobnosti.

Dorde-Pavlovic-1

Đorđe Pavlović / Foto: Slobodan Ćirić

“Rupa u Pantićevoj ulici istrajava, gradska vlast istrajava u napadima na nju, i videćemo ko će u celoj toj priči duže izdržati. Nažalost, nije dobro da izdrži rupa, ali nije dobro ni da izdrži ovakva nesposobna gradska vlast”, kazao je Pavlović.

Prema Pavlovićevim rečima, prva petorka gradonačelnika Valjeva, na čelu sa predsednicom Skupštine grada Snežanom Rakić, njenim zamenikom Viktorom Mićićem, šefom odborničke grupe SNS Radoicom Rstićem, članom Gradskom veća zaduženim za Divčibare i urbanizam Vladicom Blagojevićem, načelnikom Odeljenja za infrastrukturu Brankom Vukovićem, očigledno ne može čak ni jednu običnu rupu u strogom centru grada da zakrpi.

“Možete zamisliti kako se ta prva petorka gradonačelnika grada Valjeva nosi sa mnogo težim, ozbiljnijim i izazovnijim problemima”, istakao je Pavlović.

Kako je rekao, rupa u Pantićevoj ulici je paradigma ove vlasti.

“To je nebezbedno i opasno, radi se o nestručnosti, neznanju, nesposobnosti, bahatosti, i jednoj teškoj i ozbiljnoj improvizaciji, koja je zahvatila naš grad u svim sferama. Ukoliko neko jednu običnu neveliku rupu ne može da reši godinu dana, možemo samo zamisliti kako je i koliko je teško da se gradsko rukovodstvo nosi sa iole ozbiljnijim i većim problemima, kao što su zapošljavanje, rešavanje ozbiljnih infrastrukturnih pitanja, pitanja boljeg života građana i onoga što život čini lakšim u našem gradu”, kazao je Pavlović.

Poručio je da je siguran da će građani to prepoznati i da će posle 3. aprila “gradonačelnikova petorka” umesto da zasedne u fotelje republičkih institucija, “završiti na klupi za rezervne igrače”, a da će doći “daleko ozbiljniji, veštiji, sposobniji, obučeniji i uigraniji igrači, koji imaju znanje i kvalitet”, da naš grad izvuku iz “sivila u kome se trenutno nalazimo”.

On se osvrnuo na nedavnu dodelu Nagrada grada Valjeva, na koju je, kako je rekao, nažalost bačena senka time što je u oblasti poljoprivrede nagrađeno lice koje je optuženo za teško krivično delo trgovine ljudima i zloupotrebe maloletnog lica. Pavlović je istakao da će socijalisti na toj temi istrajavati dok “sve ne izađe apsolutno na čistac” i dok se Skupština grada o tome ne bude “u potpunosti izjasnila”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.