Penzionerima po 4.000 RSD

U narednih mesec dana Vlada će obezbediti novac da svi penzioneri u Srbiji dobiju jednokratnu finansijsku pomoć u minimalnom iznosu od 4.000 dinara, najavila je danas premijerka Ana Brnabić jednu od mera borbe protiv posledica epidemije. Novac za rast BDP-a.

Brnabić je, na press konferenciji povodom situacije u vezi sa korona virusom, navela to kao jednu važnu dodatnu meru za penzionere ali i, posredno, srpsku privredu.

“Predsednik Vučić me je kao premijerku zamolio da iz budžeta odvojimo dodatna sredstva za dodatnu finansijsku pomoć i podršku penzionerima, kako bi se osećali bezbedno i sigurno. Mi ćemo u narednih mesec dana, obezbediti jednokratnu finansijsku podršku svim penzionerima u minimalnom iznosu od 4.000 dinara”, rekla je Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić

Ana Brnabić Printscreen mondo.rs

Premijerka je najavila i mere podrške privrednom rastu u vreme pandemije, zbog čega će iz budžeta biti obezbeđeno dodatnih 24 milijarde dinara.

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da su sadašnje procene da bi pandemija mogla da uspori rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) za 0,5 procentnih poena, i da su investicije najbolja mera zaštite od usporavanja privrednog rasta.

Druga važna mera za jačanje privrednog rasta, odnosno kreditne aktivnosti privatnog sektora je, po rečima premijerke, jučerašnja odluka Narodne banke Srbije da smanji referentnu kamatnu stopu za 0,5 poena, a na 1,75%, kao i da suzi koridor osnovnih kamatnih stopa sa 1,25% na 1%.

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. SLAŽEM SE SA MERAMA VLADE DA SE JEDNOKRATNO POMOGNU PENZIONERI SA 4000 DIN KAO I ŠTO MARKETI DAJU 10% ALI NIKO NE SPOMINJE ONE LJUDE KOJI NEMAJU NI TU PENZIJU, IMA VIŠE DESETINA STARIH PORODICA KOJE NEMAJU APSOLUTNO NIKAKVA PRIMANJA ZAŠTO ZA NJIH NEMA NIKADA NIKAKVE POMOĆI, VERUJTE DA IH IMA NA DESETINE. ONI SREĆOM IMAJU PRAVO NA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE ALI KADA DOBIJU RECEPT I BESPLATAN PREGLED DOLAZE U APOTEKU I MORAJU DA PLATE PARTICIPACIJU, ALI ODAKLE. O TAKVIMA I KOLIKO IH IMA MOGU SE DOBITI PODATCI U SLUŽBI ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA. POBRINIMO SE I ZA NJIH, MISLIM DA SMO KAO DRUŠTVO DUŽNI, PROBAJTE POKRENITE INICIJATIVU, SVAKA DRUGA REČ PENZIONERI U REDU A ŠTA JE SA OVIM LJUDIMA KOJI NI TO NEMAJU.