PESME ZA MOJE VALJEVCE

Posle 23 godine jedan od naših najpopularnijih muzičara Željko Joksimović održao je koncert u Centru za kulturu u rodnom Valjevu, a prema emocijama na sceni, oduševljenju publike i sjajnoj atmosferi bila je to noć za pamćenje. Dvorana je bila premala da primi sve koji su želeli da čuju numere iz spektakularnog projekta “Dva sveta”, a od taktova prve pesme “Dva smo sveta različita” uživali su u jazz ritmovima i plesali uz omiljene ritmove.

Zeljko Joksimovic Valjevo 3

Photo: Dragan Krunić

– Osećam veliku odgovornost što nastupam pred publikom u mom Valjevu, gde sam poslednji put imao koncert na ovim daskama u Centru za kulturu pre 23 godine. Osećaj je divan, drugačiji u odnosu na ostale nastupe, jer ovde poznajem skoro svaku osobu u dvorani. Osećam i dozu treme, nekako me sve podseća na školske dane, a tu su i moji profesori. Drago mi je što sam ih sreo, poput učiteljice Dese Popović. Pozdravljam i moje drugare iz Gimnazije. Verujem da su svi uživali u muzici na kojoj smo vredno radili mesecima – rekao je Joksimović.

Zeljko Joksimovic Valjevo 1

Photo: Dragan Krunić

Na repertoaru su se našle pesme “Ja sam težak kao konj” od Električnog orgazma, “Skitnica” Jasne Zlokić, “Oko moje sanjivo” od Magazina, “Suada” od Plavog orkestra, “Vlajna” od Predraga Zivkovića Tozovca, “Ne kuni me majko” od Luisa, “Neko te ima noćas” od Van Goga, i druge, uključujući i numere sa Željkovih albuma kao što su “Drska ženo plava”, “Mišel”, “Leđa o leđa”…

– Big bend je pun Valjevaca, pa bismo mogli da ga nazovemo “Dvosvetaški valjevski orkestar”. Kada bismo rekli da ostanu da sede oni koji nisu iz ovog grada, ne bi ih mnogo bilo. Možda po neki Somborac – našalio se Željko. – Među Valjevcima je i Milan Nedeljković, čovek u čijem stvaralstvu sam svojevremeno uživao tokom Jazz festivala u ovom gradu, a sada je na moje veliko zadovoljstvo aranžer i koaranžer na projektu “Dva sveta”.

Zeljko Joksimovic Valjevo 2

Photo: Dragan Krunić

Koncert je iz prvog reda pratila Željkova porodica, među kojima majka Vesna i ćerka Mina, baš kao i brojni prijatelji. Posle svake od pesama Željko je razgovarao sa publikom u jednoj neformalnoj i veoma prijatnoj atmosferi, u momentima kada su sledile pauze u ovacijama preko 700 ljubitelja njegove muzike.

Već sutra od 20.30 časova na istom mestu Joksimović će održati novi koncert u Centru za kulturu u Valjevu. Turneju nastavlja 2. juna u Maloj dvorani Mejdan u Tuzli, a 8. juna na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.