Pesnička nagrada “Dragan Gane Tanasković” Mirjani Božin i Bojanu Jovanoviću

Na osnovu inicijative Dejana Bogojevića, književnika iz Valjeva, a uz saglasnost redakcije časopisa za književnost, umetnost i kulturu “Akt” iz Valjeva, kao i porodice preminulog pesnika, doneta je odluka o ustanovljenju nagrade za poeziju pod nazivom “Dragan Gane Tanasković”, počasti radi osobenom pesništvu ovog nažalost preminulog pesnika.

Dragan Gane Tanaskovi

Dragan Gane Tanasković

Pesnička nagrada “Dragan Gane Tanasković” dodeljuje sa za najbolji pesnički ciklus objavljen u časopisu za književnost, umetnost i kulturu “Akt”, koji je objavljen tokom prethodne godine.

Žiri u sastavu Dejan Bogojević, koji je predsednik žirija, i mr Dušana Stojkovića i Danijele Padejski, članova žiriji, jednoglasno je doneo odluku da pesničku nagradu ravnopravno dele dva autora – Mirjana Božin za ciklus “Život i sad nastaje iz ničega i srca” i Bojan Jovanović za ciklus “Sakupljanje rasprsnutih mehura”. Oba ciklusa objavljena su u trobroju 87/88/89 časopisa “Akt” 2022. godine.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.