Pet zaposlenih radnika ZZJZ Valjevo pozitivno na COVID-19 – Laboratorija Zavoda neće raditi dve sedmice

Zavod za javno zdravlje Valjevo obustavio je rad laboratorija na dve nedelje, zato što je kod pet zaposlenih pozitivan test na Korana virus, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

Epidemiološkim istraživanjem utvrđeno da je infekcija inportovana iz porodičnog kontakta jednog zaposlenog. Svi zaposleni su koristili ličnu zaštitu i rukavice, navodi se u daljem saopštenju.
Dalje se kaže da su zbog toga preduzete mere izolacije u trajanju od dve sedmice stavljanja pod zdravstveni nadzor svih zaposlenih koji su bili u kontaktu sa pozitivnim.
“Prioritetnu poslovi (kontrola vodosnabdevanja Kolubarskog okruga tj. hemijska i mikrobiološka analiza vode u centralnim vodovodima organizovana je sa Zavodom za javno zdravlje Šabac. Ostali zaposleni u ZZJZ Valjevo podeljeni su u dva tima kako bi se smanjili eventualni razici i nesmetano odvijao posao koji je u ovom trenutku neophodan. Epidemiološka istraživanja, uzorkovanje i svi ostali posloviz vezani za COVID-19 odvijaju se za sada regularno, iako postoji nedostatak odgovarajućeg stručnog kadra”, navodi se u saopštenju valjevskog Zavoda za javno zdravlje.
Kako je navedeno na kraju, o ovome su obavešteni Ministarstvo zdravlja, IZJZ Batut, RFZO, Domovi zdravlja, Štabovi za vanredne situacije, Sanitarna inspekcija”, navodi se u daljem saopštenju Zavoda za javno zdravlje.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.