Peti festival plesa „Igraj, Igraj“

Peti festival plesa „Igraj, Igraj“, održan je u subotu, 2. novembra u Centru za kulturu Valjevo. Organizator festivala je Studio za ples i zabavu Studio M, a pokrovitelj je grad Valjevo. Učesnike i goste festivala pozdravio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

„Poštovana deco pre svega, poštovani roditelji i dragi gosti. Dobro došli u Valjevo, dobro došli u grad koje je pre svega grad otvorenog srca, pogotovu za mladost. Nesumnjivo je da su deca radost roditelja, ponos svakog grada, ali i budućnost Srbije. Zato vam želim prijatne trenutke danas u Valjevu. Uživajte u igri, druženju i plesu“, rekao je u obraćanju gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Publika je imala priliku da uživa u scenskim i modernim plesovima nekoliko škola plesa iz Novog Sada, Beograda, Umke, Šapca, Lajkovca, Obrenovca, Uba i Valjeva, gde je nastupilo 480 mladih iz 12 klubova koji neguju urbane plesove, klasičan, moderan i džez balet, a bilo je klubova koji su odabrali i hip – hop.

Festival ples „Igraj, Igraj“ je revijalnog karaktera gde su nastupile male i velike grupe i formacije. Izvedene su koreografije koje su postizale značajne uspehe na svetskim i evropskim takmičenjima. Prva na festivalu je nastupila šesnaestogodišnja Una Duraković, višestruka svetska šampionka, a festival je otvorila Dijana Kozarski.

„Bilo je to davno kada sam ja na ovoj sceni prvi put nastupala. Ceo moj život obeležen je igrom, plesom i umetnošću. Za mene u životu nema ničeg lepšeg od toga. Kreativnost, maštovitost, sreća, ljubav i zadovoljstvo se pronalaze upravo u igri, plesu i glumi. Otvaram ovaj peti festival urbanog i umetničkog plesa u Valjevu, i zahvaljujem se organizatorima što su mi omogućili da se obratim ovde u gradu odakle sam potekla“, naglasila je Dijana Kozarski.

Plesni klub koji važi za jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji, a koji se bavi „Street Dance – om“ jeste plesni klub „Kolus“ iz Lazarevca, koji je od ove godine počeo sa radom u Valjevu. Višestruki su državni prvaci u više katagorija i ovo je za njih bila prilika da nastupe uz 80 balerina Studija M iz Valjeva.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.