Peticija “Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga”

Pokret za decu “Tri plus” pokrenuo je ovih dana elektronsku peticiju pod nazivom “Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga”.

Pokret za decu tri plus

Peticiju su, kako obrazlažu iz pokreta, “podstakla aktuelna dešavanja u vezi sa kašnjenjem isporuke udžbenika materijalno ugroženoj deci, trećem i svakom naredno rođenom detetu u svim školama širom Srbije od strane svih izdavača i distributera udžbenika”.

– To je postalo uobičajeno za septembar i početak školske godine, iako je država izdvojila preko 500 miliona dinara, shodno odluci Vlade Republike Srbije.

Škola

Knjige su imovina koja se nasleđuje i ukoliko bi đaci učili iz istih knjiga, kao što su nekad mnoge generacije njihovih roditelja, osim uštede budžeta učili bi decu i poštovanju tradicije da se knjiga čuva za brata, sestru, druga, sledećeg đaka. Učili bi decu da je knjiga najvredniji poklon koji možemo darivati i treba da je dostupan svima.

Napomenućemo i važnu stavku da bi time i država uštedela finansijska sredstva koja izdvaja za kategoriju dece koja imaju pravo na besplatne udžbenike – navode u “Tri plus”.

Peticija za udžbenik može se potpisati ako pratite ovaj link.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.