Pokret za decu “Tri plus” pokrenuo je ovih dana elektronsku peticiju pod nazivom “Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga”.

Pokret za decu tri plus

Peticiju su, kako obrazlažu iz pokreta, “podstakla aktuelna dešavanja u vezi sa kašnjenjem isporuke udžbenika materijalno ugroženoj deci, trećem i svakom naredno rođenom detetu u svim školama širom Srbije od strane svih izdavača i distributera udžbenika”.

– To je postalo uobičajeno za septembar i početak školske godine, iako je država izdvojila preko 500 miliona dinara, shodno odluci Vlade Republike Srbije.

Škola

Knjige su imovina koja se nasleđuje i ukoliko bi đaci učili iz istih knjiga, kao što su nekad mnoge generacije njihovih roditelja, osim uštede budžeta učili bi decu i poštovanju tradicije da se knjiga čuva za brata, sestru, druga, sledećeg đaka. Učili bi decu da je knjiga najvredniji poklon koji možemo darivati i treba da je dostupan svima.

Napomenućemo i važnu stavku da bi time i država uštedela finansijska sredstva koja izdvaja za kategoriju dece koja imaju pravo na besplatne udžbenike – navode u “Tri plus”.

Peticija za udžbenik može se potpisati ako pratite ovaj link.