Peto veče ,,Tešnjarskih večeri“ – trka beba, kiša i promena planova

Pored velikog truda oko organizacije i programa, na vremenske prilike i neprilike niko ne može da utiče. Zato je u ponedeljak, usled najavljene kiše, program održan sa promenom lokacije. Predstave koje su bile predviđene da se održe u letnjoj bašti Doma vojske, odžale su se u Velikoj sali Centra za kulturu. Tako je u  20h u Velikoj sali Centra za kulturu odigrana je dečija pozorišna predstava ,,Četiri godišnja doba“.  Pozorišna predstava ,,Ručni rad“, sa Darom Džokić u glavnoj ulozi i u režiji Milana Neškovića, odigrana je u 22h u Velikoj sali Centra za kulturu.

Veče valjevskog folklora, koje je trebalo da se održi na Letnjoj pozornici keja na Kolubari, odloženo je i održaće se u sredu od 20h.

Deo programa, koji je bio predviđen da se održi na zatvorenom, nije podlegao nikakvim promenama, te smo mogli da prisustvujemo zanimljivom predavanju koje se održalo u restoranu ,,Fungi“ sa temom ,,Zemaljski antroponimi“. Održane su i dve promocije knjiga, u holu Centra za kulturu promovisana je knjiga ,,Besmrtne priče“ autora Ratomira Antonovića, i u matičnoj biblioteci ,,Ljubomir Nenadović“ održana je promocija knjige ,,Nije mi žao“ autora Nebojše Andrića.

Tesnjarske-veceri-Valjevo-21

Neizostavni deo manifestacije, i mogli bismo reći da je prešlo u tradiciju, svakako je bila trka beba koja se održala u Hali sportova. Bebe su se takmičile u tri kategorije. Prva kategorija (puzaći) bila je za bebe do 12 meseci starosti. Prvo mesto u ovoj kategoriji zaslužno je odneo Jovan Grujičić,drugo mesto osvojio je Filip Vlajković, a treće mesto Aleksej Đukanović. U drugoj kategoriji, za decu od 12 do 18 meseci (guzaći), prvo mesto osvojila je Milina Matić, drugo Aleksej Pantelić, a treće Mila Marjanović. U trećoj kategoriji, za decu od 18 do 24 meseca (trkaći) prvo mesto odneo je Pavle Srdić, drugo mesto Kosta Radosavljević, a treće Luka Rasulić.

Preko dana, od 12h do 16h, u  holu Centra za kulturu, Valjevski studenti arhitekture organizuju kreativnu eko radionicu ,,Detoks“ kojoj možete prisustvovati i danas, ali i sutra, poslednjeg dana ,,Tešnjarskih večeri“.

U utorak, 09. avgusta, očekuje nas Veče sa Valjevskom pivarom u Tešnjaru,koje će se u slučaju kiše održati u hotelu Grand. Na sceni letnje bašte Doma vojske održaće se predstava za decu ,,Guska na mesecu“, dok će za ljubitelje aviona i letenja posebno zanimljivo biti  ispred pivnice Golos u Tešnjaru gde Aero klub Valjevo izlaže avio modele, makete i simulator leta. U holu Centra za kulturu biće predstavljen časopis ,,Glasnik“, i monografije ,,Ratni dnevnik Dušana V. Hadžića“ zahvaljujući istoričaru Dejanu V. Popoviću a u izdanju Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo. U restoranu ,,Fungi“ čeka nas predavanje na temu ,,Običaji nekad i sad“. U 21h na velikoj sceni ispred Doma kulture očekuje nas koncert popularne pevačice Nataše Bekvalac.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.