Phobos pobednik Mini Gitarijade u Valjevu

Nakon Novog Pazara, Kraljeva i  Vranja, sinoć je ispred Centra za kulturu i u Valjevu održana Mini Gitarijada. Program je otvorio prošlogodišnji pobednik Gitarijade u Zaječaru, bend Hadži prodane duše,  koji će nastupiti i na ovogodišnjoj Gitarijadi kao predgrupa čuvenom britanskom bendu The Cult.

U takmičarskom delu su učestvovali demo bendovi  Switch, Phobos, Bad Head iz Beograda i bend Solo iz Loznice. Žiri u sastavu Dragoš Momčilović, Branko Petrović i Dejan Cukić, koji je sa Sporim ritam bendom nastupio u revijalnom delu programa,  je odlučio da je najbolji bend Mini Gitarijade  u Valjevu Phobos iz Beograda. Cukić ove godine slavi jubilej, trideset godina solo karijere, koji će obeležiti turnejom s novim pesmama i ponekom obradom.

Saša Jović se ispred organizatora zahvalio lokalnoj samoupravi i Centru za kulturu Valjevo i dodao se za ovogodišnju Gitarijadu u Zaječaru čeka potvrda za nastup Billy Idola.

Naredna  Mini Gitarijada je  15. juna u Novom Sadu.  Ove godine nastupi će se održati u petnaest gradova u Srbiji i pet gradova u regionu.

Pravo učešća u ovom takmičenju imaju bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje i koji pevaju na maternjem jeziku. Od valjevskih bendova ove godine će učestvovati Y.O.X.  koji će nastupiti  17.  juna u Čačku.

U finalu u Zaječaru će nastupiti domaći izvođači Bajaga i instruktori, Riblja čorba, Generacija pet i drugi, dok će od stranih bendova, pored pometutog The Cult-a,  nastupiti i legendarni škotski bend Nazareth.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.