Pinokijevci predškolci u jesenjoj šetnji kroz grad

Još jedan nezaboravan dan sa svojim vaspitačima Vesnom Lazić i Ankom Radivojević, Suzanom Jakovljevic i Tamarom Raicevic proveli su naši vredni mališani, grupa 1 i 2, predškolci vrtića “Pinokio”, IJ PU “Milica Nozica” Valjevo.
Krenuli su u šetnju kako bi svojski uživali u lepom vremenu. Uputili su se do Hrama Svetog Nektarije Eginskog. Deca su imala priliku da sagledaju kulturoloski i religijski aspekt. Duhovnost, mir i blagostanje kojim ambijent odiše u deci je budilo posebne emocije ali niz pitanja na koje su vaspitači i sveštenik bili spremni da odgovore.
Deci je tema približena na adekvatan način. Molitvom Svetom Nektariju, on pruža pomoć svima koji mu čistim srce pristupaju. Sveti Nektarije Eginski mnogima je pomogao u isceljenju od bolesti. Molimo se za zdravlje svojih najbližih.
U povratku, rešili smo da svratimo na valjevsku pijacu. Decu je privuklo šarenilo voća, povrća i raznih proizvoda koje su vešti prodavci izložili na tezgama da primamljivo izgledaju, ukusno mirišu i dozivaju da se za tim djakonijama redom posegne.
Deca su ushiceno razgledala i imenovala izlozenu robu, onako ponosno i znalački, naši mali eksperti, radovali su se svakim momentom.
Pogledaj! Tamo! Cveće, med, orasi, paprika…. Veselo su uzvikivala deca!
Predah su potrazili u obližnjem parkicu, baš preko Kolubare gledajući na Centar za kulturu. U parkicu su se igrali slobodno ali i vežbali raznoliko kretanje i ravnotežu. Pažnju su im privukli vredni radnici koji uređuju kej reke. Bilo im je zanimljivo kako upravljaju tim ogromnom mašinama.
Prisetili su se i predstava koje su gledali u Centru za kulturu, sa kim su bili i kakve emocije su ti događaji u njima budili.
Vratili su se u vrtić puni utisaka i ovog puta uz najradosniji pozdrav, pogledajte naše fotografije!

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.