PNHZ “Vozdviženije Časnog Krsta” uspešno završila realizaciju projekta podrške ranjivim grupama

Pokloničkim putovanjem u manastire Blagoveštenje, Nikolje i Preobraženje u Ovčarssko-kablarskoj klisuri (Eparhija žička), PNHZ „Vozdviženije Časnog Krsta“ uspešno je završila realizaciju projekta „Humanost na delu- podrška ranjivim kategorijama stanovništva“. Sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa valjevskog G. Isihija, a uz podršku Grada Valjeva, bogomoljačko bratstvo pri Hramu Pokrova Presvete Bogorodice posredstvom ovog projekta na razne načine pomoglo je socijalno ugrožene porodice, stara i obolela lica u ruralnim sredinama, decu sa seoskog područja i posebnim potrebama, kao i odrasle osobe sa invaliditetom. Prema rečima duhovnika bratstva protojereja-stavrofora Milinka Jovića, projekat je sadržao one aktivnosti kojima se postiže inkluzija u prirodi poput verskog turizma, kvizova znanja i sportskih aktivnosti.

1699342794576-300-x-400-300x321

Foto: Eparhija valjevska

U saradnji sa Udruženjem „Zagrljaj“, prošle nedelje, deca sa smetnjama u razvoju, o kojima se stara ova organizacija, poklonila su se biserima duhovnosti „Srpske Svete Gore“ i provela prijatan dan u prirodi. Zajedno sa njima bili su i članovi PNHZ, Svetosavske omladinske zajednice i Kola srpskih sestara „Prepodobna Mati Evgenija“, koji takođe pomažu ugrožene kategorije stanovništva. Projekat „Humanost na delu“ još jedan je primer dobre saradnje Eparhije valjevske i Grada Valjeva i podstrek da se njemu slični i ubuduće realizuju kako bi se zajedništvom postigla dobrobit svih koji trebaju pomoć u gradu i okolnim mestima.

J. J.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.