POČEO JE “VIKEND POD KLJUČEM”: U 21 sat zatvorene radnje, do ponedeljka samo pojedini mogu da rade

Večeras u 21 sat, shodno odluci Vlade Srbije, počelo je zatvaranje, pa će do ponedeljka u šest sati u Srbiji moći da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.

Valjevo u doba korone

Sve druge prodavnice kao i ugostiteljski objketi, kafići i restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane, sportski objekti moraju biti zatvoreni do ponedeljka ujutru.

Za vikend će osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi moći da rade i ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, kiosci i trafike.

Takođe i radnje i objekti poput obućarskih, staklorezačkih i krojačkih radnji a dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i sličnih smeštaja, ali samo za goste koji su prijavili boravak u tom smeštaju.
Moći će da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.

Od ponedeljka, na onlajn nastavu prelaze i učenici viših razreda osnovnih škola, a za učenike srednjih škola se ovaj oblik nastave produžava i na sledeću sedmicu.

Kada je reč o vakcinaciji, ona će se odvijati bez prekida, po unapred utvrđenom planu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Mondo)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.