Počinje rekonstrukcija niskonaponske mreže u selima valjevskog kraja

Uskoro počinje zamena drvenih bandera betonskim u selima valjevskog kraja, s ciljem sređivanja niskonaponskih prilika i obezbeđivanja kvalitetnog napajanja električnom energijom JP EPS. Za ogranak Elektrodistribucije (ED) Valjevo je izdvojeno 500 miliona dinara u naredne dve godine, rečeno je prilikom obilaska gradonačelnika Valjeva dr Slobodan Gvozdenović i direktora ED Valjevo Zorana Nikolića Žabara, sela odakle će početi ovi radovi.

Valjevo

„Do Nove godine ćemo uraditi 96 mesta gde će biti zamenjene bandere, što je 150 kilometara ukupne trase, u vrednosti od 250 miliona dinara. Iduće godine će se nastaviti ovi radovi, za koje je izdvojeno 500 miliona dinara. Grad Valjevo je inicirao ovu zamenu, jer će to poboljšati kvalitet života u ruralnim područjima i učinili smo sve da vrlo brzo izdamo  neophodne dozvole. Odeljenje za urbanizam je izdalo potrebne dozvole za investiciono održavanje i očekujemo da radovi počnu iz Žabara, gde će odmah biti zamenjeno 100 stubova. U narednom periodu će biti rađeno i na drugim područjima, kao što su Oglađenovac, Stave, Brankovina i vrlo brzo će biti zamenjene stare drvene bandere. Svesni smo činjenice da moramo poboljšati kvalitet života na selu, a znamo da su ovde najbitniji voda, struja i put. Ovi radovi, naročito na niskonaponskoj mreži znatno će poboljšati snabdevanje električnom energijom. Sve ono što je do sada mučilo meštane, a naročito prilikom vremenskih neprilika, biće otklonjeno ovom zamenom, koju će raditi ED Valjevo“, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović

Valjevo

Vlada Srbije je odlučila da rešava probleme u snabdevanju električnom energijom, pre svega u Centralnoj Srbiji, gde su u selima još uvek u upotrebi drvene bandere. Ovi radovi na teritoriji Valjeva će se sprovoditi ove i iduće godine, a predviđena je rekonstrukcija 96 niskonaponskih mreža, koja podrazumeva zamenu prvenstveno drvenih stubova betonskim i zamenu golih provodnika sa niskonaponskim snopom.

Valjevo

 

Rekonstrukcijom visokonaponskih vodova će se obezbediti kontinuirano napajanje električnom energijom svih kupaca električne energije. Već su započeti radovi na rekonstrukciji dalekovoda na pravcu  za Stave, a u planu je rekonstrukcija dalekovodnih pravaca za Vragočanicu, Leskovice i Brankovinu.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.