Podela besplatnih sadnica belog jasena građanima Mionice

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, opština Mionica se pridružila akciji “Posadi svoj hlad” i u petak, 9. aprila, u 12 časova ,na Trgu Živojina Mišića biće organizovana besplatna podela sadnica belog jasena.

Opština Mionica

Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija i Nemačke razvojne agencije (GIZ) koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana. Cilj ove akcije jeste da se u našoj opštini obezbedi čist vazduh. Pored toga, ova akcija ima i zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Obezbeđena je jedna sadnica po osobi, a podela će se obaviti uz pridržavanje propisanih epidemioloških mera.

Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupačnom Poglavlju 27, kao i u skladu da ciljevima svetske akcije „Trilion Trees“ Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Uz sadnicu će biti dostavljeno i upustvo za sadnju kao i vezica za ime i datum sadnje, za one koji se sa sadnjom do sada nisu susreli. Akcija „Posadi svoj hlad“ je jedinstvena prilika da ozelenimo delove naše opštine i zato pozivamo sve građane da dođu i preuzmu svoje sadnice i da na taj način zajedno učinimo našu sredinu kvalitetnijim i zdravijim mestom za život svakog od nas.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.