Podeljeni otkazi u Valy-u

U italijanskoj firmi Valy d.o.o., kao tehnološki višak, otkaze je dobilo 138 radnika u pogonima u Valjevu i Loznici. Ovim radnicima isplaćena je otpremnina koja je malo veća od 200 eura po godini.

Valydoo-Loznica

Menadžment Valya je, tim povodom, izdao saopštenje za javnost u kome je navedeno da su u uslovima ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa primorani da svoje poslovanje prilagode tržišnim okolnostima. Navedeno je da je na svetskom tržištu već duži period složena stuacija, a posebno je izdvojeno tržište Ruske Federacije gde je ova kompanija poslednji niz godina uspešno plasirala svoje proizvode.

Međutim, u sindikatu “Sloga” koji deluje u okviru ove fabrike tvrde da program rešavanja viška zaposlenih nije urađen po zakonu i da će od inspekcije rada tražiti kolektivni povratak otpuštenih radnika na posao. Sindika će, kako je rečeno, zahtevati i da radnicima budu isplaćene sve zaostale zarade i doprinosi kao i odšteta zbog mobinga i pretrpljenog straha.

Kompanija Golden Lady, osnovana 1967. godine, proizvodi čarape, donji veš, kupaće kostime i druge tekstilne proizvode. Ukupna godišnja proizvodnja je preko 400 miliona pari ženskih čarapa, koje se proizvode u devet proizvodnih jedinica u Italiji, četiri u SAD i dve u Srbiji.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.