Pojačan Radnički nišani vrh tabele i traži šansu za ulazak u viši rang

Trener Radničkog Kosta Marković ne razbacuje se obećanjima pred start novog prvenstva u Kolubarsko-mačvanskoj zoni ali ne krije da je njegova ambicija kao i ambicija rukovodstva kluba da Radnički pokuša da napadne vrh tabele i eventualno uđe u borbu za plasman u Srpsku ligu. Ozbiljno pojačan sastav narandžasto-plavih već peti dan vredno puni akumulatore na stadionu na Petom puku pod komandom šefa stručnog štaba Markovića i trenera Pantelića spremajući se za veliki izazov u sezoni 2023-24 u kojoj će Kolubarsko-mačvanska zona brojati samo 12 klubova od kojih će pet najbolje plasiranih klubova iza prvaka na kraju prvenstva ući u novoformiranu zonu Drina zajedno sa najuspešnijim sastavima iz Zapadno-moravske zone. Naravno, prvoplasirani tim iz Kolubarsko-mačvanske zone ide u Srpsku ligu Zapad, san o kome na Petom puku maštaju poslednjih nekoliko godina.

RAD1

Prvi trener Kosta Marković (levo) i trener golmana Zoran Pantelić na današnjem trening Radničkog

Za ostvarenje takvog cilja Radnički je za sada angažovao iskusnog valjevskog internacionalca Ristu Ristovića koji je pored niza renomiranih srpskih klubova igrao u azerbejdžanskom Bakuu, grčkom AEL-u i kazahstanskom Okžetpesu, pouzdanog štopera Stefana Stevanovića nekadašnjeg igrača Krušika i Budućnost Krušika, vratio svog nekadašnjeg štopera Strahinju Tomića, doveo levog beka Stefana Mihajlovića i mladog igrača sredine terena Marka Petrovića iz Budućnost Krušika. Na Petom puku očekuju da će i Miloš Rašević nastaviti u narandžasto-plavom dresu iako sjajni napadač ima ponude drugih klubova. Novina je da će iskusni čuvar mreže Radovan Ranković ostati u Radničkom, ali će pored igranja obavljati funkciju sportskog direktora.

RAD2

Zoran Pantelić izdaje uputstva igračima Radničkog pred početak treninga

Klub su napustili Ašković i Ivanović a tokom priprema Radnički planira da odigra pet kontrolnih mečeva; protiv Šušnjara iz Lazarevca 22. jula, Mladosti iz Dračića 26. jula, Borca iz Lešnice 30. jula, Drine iz Ljubovije 5. avgusta i Rađevca iz Krupnja 12-13. avgusta.

RAD5

Rista Ristović (drugi s leva), najveće pojačanje ovog leta na Petom puku

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.