Pojeftinjuju lekovi!

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je da će za 98,6 odsto lekova biti smanjena cena.

Lončar je za Radio-televiziju Srbije kazao da će se u četvrtak na sednici Vlade Srbije rešiti tri stvari, odnosno usvojiće pravilnik kojim će se smanjiti cena za 98,6 odsto lekova, uvešće se najnoviji lekovi za lečenje karcinoma dojke, hronične limfocitne leukemije i hepatitisa C.

“Smanjiće se cena lekova za 98,6 odsto lekova, jer smo uskladili sa cenama lekova sa zemljama koje su parametar za nas”, rekao je Lončar.

Kaže i da je sledeći korak da se lista lekova za plućnu arterijsku hipertenziju proširi i na odrasle koji boluju od te bolesti.

“Sledeća stvar za pacijente koji boluju od plućne arterijske hipertenzije je lek koji je do sada bio samo za decu, a sada se proširuje i na odrasle, to je veliki pomak. To su izuzetno skupi lekovi, lekovi koji se primenjuju samo u najrazvijenijim zemljama koje imaju dovoljno novca”, kazao je Lončar.

 

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.