“Pokret sad”: “Kako je projekat “Nevidljiva deca” postao vidljiva zloupotreba”

“Pokret sad” oglasio se saopštenjem za javnost nakon informacije koju su objavile internet novine Kolubarske.rs da je Viši sud u Beogradu doneo prvostepenu presudu u slučaju projekta “Nevidljiva deca”. To je, kako se navodi u saopštenju, još jedan dokaz o tome koliko je naprednjačka vlast u Valjevu “kompromitovana i koruptivna”.

Pokret sad LOGO

“Naime, prema toj informaciji, jedan od osuđenih je i Radoica Rstić, dosadašnji šef odborničke grupe SNS i kandidat za odbornika ove stranke. On je osuđen na osam meseci zatvora uslovno na tri godine zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju, ističi iz “Pokreta sad”.

U saopštenju se podseća da je projekat “Nevidljiva deca”, koji je sufinansirala Evropska unija, trebalo da pruži pomoć i podršku siromašnoj deci sa smetnjama u razvoju sa seoskog područja Valjeva.

“Novac u iznosu od 186.000 evra je potrošen, ali deca kojoj je taj projekat bio namenjen planiranu pomoć i podršku dobila nisu. Radoica Rstić je na tom projektu bio angažovan i plaćen da kao PR projekta promoviše aktivnosti koje očigledno nisu ni realizovane. Prema nezvaničnim saznanjima i ranije je “briljirao” sa humanitarnim udruženjima. To je čovek koji učestvuje u programu za finansiranje besplatnih ekskurzija za najbolje đake grada Valjeva. U toku svog političkog delovanja je bio čak i na poziciji pomoćnika gradonačelnika Valjeva. Podsećamo građane Valjeva da je Radoica Rstić i predsednik Upravnog odbora Bolnice gde prima mesečni paušal, a gde mu je ”delokrug” rada širok, od zapošljavanja, preko nabavke opreme, do investicija”, navodi se u saopštenju.

Potom iz “Pokreta sad” postavljaju pitanja: “Kakvi su to ljudi koji su mogli da pronevere novac namenjen jednoj po svemu ugroženoj grupi. Kako sa tim mogu mirno da spavaju? Pitamo i SNS u Valjevu, da li likovi sa ovakvom istorijom su upravo uslov da se nađu na listi za kandidate za odbornike koje finansiraju građani Valjeva?”

“Srpska napredna stranka je sigurno bila upoznata sa čitavim slučajem, ali joj to nije smetalo da Radoica Rstić bude šef njihove odborničke grupe u Skupštini grada Valjeva, kao što joj ne smeta da joj Rstić ponovo bude na listi kandidata za odbornike. Njima ne smeta, ali građanima Valjeva smeta”, navodi se takođe u saopštenju u koje se ukazuje da je Rstić “lik koji je očigledna hodajuća korupcija i za koga postoje pouzdani podaci da je fasifikovao diplomu”.

“Je li to Valjevo u kome želimo da nam deca odrastaju”, pita nakraju “Pokret sad”.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply