“Pokret Sad” najavio krivične prijave zbog poništenja njihove izborne liste

“Pokret sad” oglasio se saopštenjem za javnost u kojem najavljuje krivične prijave nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) donela odluku o poništenju njihove izborne liste “Pokret Sad, dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – DRUGAČIJE”. GIK je odluku o odbijanju liste “Pokreta sad” donela po osnovu podnetog prigovora jednog birača zbog promene prebivališta dva kandidata za odbornika sa izborne liste ovog Pokreta koji, prema novim zakonskim pravilima, ne mogu biti na listi.

IMG-20240514-WA0015

Iz “Pokreta sad” navode da su predstavnici SNS-a u Gradskoj izbornoj komisiji sa svojim “trabantima-slugeranjama” doneli odluku o odbijanju njihove izborne liste “u nedostatku političkog takta, znanja i sposobnosti, a u strahu od izvesnog poraza”.

“Pokret sad vam obećava krivične prijave protiv svih koji su uzeli učešće u ovom udruženom političkom poduhvatu, zbog onemogućavanja prava na kandidovanje i to počev od podnosioca prigovora, preko predsednika GIK-a Mladena Simovića i sekretara GIK-a Branke Rosić. Pa, neka svoje pravničko umeće i znanje pokažu pred nadležnim tužiocem”, ističe se u saopštenju.

Iz “Pokreta sad” navode da je njihova lista u momentu predaje ispunjavala sve zakonom propisane uslove što je, kkao ističu, i sama GIK utvrdila donošenjem rešenja o proglašenju liste.

“Naknadnom pameću predsednika i sekretara GIK-a, a inicirana od strane opskurnih likova izvučenih iz pacovskih kanala političke moći grada Valjeva podneli su prigovore- političke pamflete koji kao takvi sadrže “rekla-kazala” i “čula-videla” dokaze koje su im doturali iz političke kanalizacije ovog grada. “Pokret sad” će uložiti sve zakonom propisane pravne lekove i boriti se za pravdu u ovom gradu. A, oni koji se služe šibicarskim i pilićarskim metodama u političkoj borbi zavrsiće upravo tako – odbačeni, zaboravljeni i na otpadu politički izraubovanih likova”, navodi se u saopštenju “Pokreta sad”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply