POKS će na lokalne izbore u Osečini izaći u okviru Koalicije NADA, zajedno sa Novim DSS-om

Valjevski POKS saopštio je da će na vanrednim lokalnim izborima u Osečini, koji se predviđaju za decembar mesec, izaći u okviru Koalicije NADA, zajedno sa Novom demokratskom strankom Srbije (NDSS)

IMG-c2cbefb0413059f739b557f1258ecb31-V

Foto: POKS Valjevo

Informaciju za javnost prenosimo u celini:

“Marija Ilić, sekretar GrO POKS Valjevo, Milan Petrović član IO POKS-a i Mirko Jović Koordinator Kolubarskog okruga POKS-a, posetili su Osečinu.

Na sastanku Opštinskog odbora POKS-a Osečina, razgovaralo se o novonastaloj situaciji posle ostavke koju je podneo Predsednik opštine. Po svemu vanredni opštinski izbori u Osečini će se održati do kraja godine, odnosno, u drugog polovini decembra.

Članovi Opštinskog odbora POKS-a Osečina, pokazali su spremnost da obave sve neophodne pripreme i da učestvuju na tim izborima. Zaključeno je da je predlog u IO POKS da se potvrdi koalicija sa Opštinskim odborom NDSS-a. Koalicija NADA, Nacionalno demokratska alternativa, se u prethodne dve godine pokazala kao najbolji okvir za učešće POKS-a u izborima.

 

Građani su, širom Srbije, prihvatili i podržali ovu koaliciju kao ozbiljnu alternativu postojećoj vlasti.

Tako je svuda, pa i u Osečini, gde je saradnja ove dve stranke potvrđena dobrim rezultatom na aprilskim izborima prošle godine, a i nakon tih izbora sve do danas.

Odlučeno je da se u sledećih tri nedelje izvrši ispitivanje javnog mnenja o tome ko, od nekoliko kandidata, iz redova POKS-a i NDSS-a, ima najveću podršku za nosioca odborničke liste kandidata.

Izabrana je grupa za izradu izbornog programa koja će naše predloge usaglasiti sa Opštinskim odborom NDSS-a. Grupom za izradu programa predsedavaće Nada Milosavljević.

Foto: POKS Valjevo

Foto: POKS Valjevo

Sledećih mesec dana grupa za program će prikupljati sugestije članova i simpatizera POKS-a, kao i građana Osečine, za budući izborni program Koalicije NADA za Osečinu.

Sekretar GrO POKS-a Valjevo, Marija Ilić, je obavestila odbor u Osečini da je GrO POKS Valjevo na svojoj poslednjoj sednici doneo odluku da će na svaki način podržati organizaciju i kampanju Koalicije NADA, za izbore u Osečini. To je moguće zato što u decembru neće biti lokalnih izbora u Valjevu.

Pošto je GrO POKS Valjevo dobro organizovan, a u Valjevu postoje i mediji koji deluju na nivou celog okruga POKS Valjevo će pomoći i u promociji našeg odbora i Koalicije NADA, u toku izborne kampanje. To neće biti jedina pomoć, pomoći ćemo i u svim administrativnim i tehničkim poslovima vezanim za prijavu izbora i kontrolu izbornog procesa na dan izbora. Istakla je na kraju Marija Ilić, sekretar GrO POKS Valjevo.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.