POKS povodom saobraćajne nesereće na pružnom prelazu u Popučkama: “Železnica je u nadležnosti države, ali bezbednost građana Valjeva je u nadležnosti gradske vlasti!”

Povodom saobraćajne nesreće na pružnom prelazu u Popučkama sa smrtnim ishodom, koja se dogodila pre dva dana, a koja nažalost nije jedina koja se na istom prelazu dogodila, Savet za saobraćaj Gradskog odbora Valjevo Pokreta obnove Kraljevine Srbije u saopštenju za javnost upozorava:

Železnica je u nadležnosti države Srbije, ali bezbednost građana Valjeva je u nadležnosti Gradske vlasti!

Smatramo da posle gubitka još jednog života na istom mestu ili drugim neobezbeđenim prelazima u blizini Gradsko veće mora hitno, u saradnji sa ministarstvima policije, saobraćaja i infrastrukture kao i Železnicama Srbije, preduzme sledeće kratkoročne i neodložne korake:

1. Da se pruga u delu koji prolazi kroz naseljene delove Valjeva ogradi ogradom po uzoru na onu koja se postavlja na brzim prugama ili pored autoputa.

2. Pošto nema uslova za pravljenje nadvožnjaka na mestima gde su danas nezaštićeni prelazi preko pruge, da se ispod pruge iskopaju dovoljno široki podvožnjaci sa pešačkim stazama.

3. Da bi se povećala bezbednost a dok se ne prokopaju podvožnjaci ispod pruge i ne postave zaštitne ograde, da se odmah na tim kritičnim i neobezbeđenim prelazima postave automatizovane rampe.

Dugoročno, radi otklanjanja i najmanjeg rizika po bezbednost građana Valjeva i onih koji prolaze kroz Valjevo neophodno je napraviti projekat potpunog izmeštanja pruge van naseljenih područja grada.

Ovo je posebno bitno zbog budućeg razvoja Valjeva.

Gradska vlast mora da napravi prostorni plan Valjeva za period od najmanje pet decenija, zaključili su i predložili članovi Saveta za saobraćaj Gradskog odbora POKS Valjevo.

Info služba Gradskog odbora POKS Valjevo

 

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.