Poljoprivrednici valjevskog kraja u organizovanoj poseti Međunarodnom sajmu u Novom Sadu

Treću godinu zaredom “Agrorazvoj – valjevske doline” organizovao je odlazak poljoprivrednika valjevskog kraja na Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Ove godine, u okviru Programa podsticaja poljoprivredi i ruralnom razvoju grada Valjeva za 2019. godinu, u nedelju, 12. maja, 250 poljoprivrednika sa teritorije grada Valjeva posetilo je ovaj 86. po redu novosadski sajam, koji je tradicionalno okupio sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana naslonjenih na poljoprivredu, ne samo iz ovog dela Evrope, već i iz preko 50 zemalja sa svih kontinenata.

Direktor “Agrorazvoja” Bojan Bošković kaže da je interesovanje valjevskih poljoprivrednika bilo znatno veće nego predhodnih godina, a da je tome svakako doprinela odluka da se ide u nedelju, na crveno slovo.

“Doneli smo odluku da se ide u nedelju, jer je crveno slovo, tako da su svi poljoprivrednici koji su hteli da posete sajam mogli da krenu, što se pokazalo kao dobro, jer je ove godine do sada najveći broj njih pošao put Novog Sada. Valja pomenuti da je značajan broj mladih poljoprivrednika iz našeg kraja prvi put sada posetio ovu najveću i najznačajniju smotru agrara u ovom delu Evrope, što se možda ne bi desilo da nije bilo organizovanog odlaska”, ističe Bošković.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici su na novosadskom sajmu mogli da vide savremenu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i pravce razvoja u svim drugim oblastima vezanim direktno ili indirektno za celokupni poljoprivrednu proizvodnju. Takođe su posetili i neka od stručnih predavanja koja su bila organizovana u okviru samog sajma.

“Neki od valjevskih poljoprivrednika iskoristili su sajamske popuste za nabavku nove mehanizacije i opreme na koju će dobiti i povraćaj dela sredstva od “Agrorazvoja” u okviru podrške poljoprivredi grada Valjeva. Značaj ovih organizovanih odlazaka ogleda se i u tome što su poljoprivrednici imali priliku da među sobom razmene iskustva, posavetuju jedni druge i sklope saradnju u ubudućnosti”, kaže Bojan Bošković, direktor “Agrorazvoja”.

M.P.M.

 

 

 

.

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.