PORAZ DEVOJAKA METALCA 2015 U REVANŠU PRVE RUNDE BARAŽA ZA SUPER “B” LIGU, NAPREDAK ZASLUŽENO IDE DALJE

Rukometašice kruševačkog Napretka su se plasirale u finale baraža za popunu Super “B” lige pošto su večeras u čvrstoj i borbenoj utakmici savladali odličan Metalac 2015 31-29 (14-12). Nakon pobede Napretka i u prvom meču u Valjevu od 31-27, Kruševljanke u finalu razigravanja očekuje druga ekipa Bekamenta iz Aranđelovca i jedan ova dva kluba će u idućoj sezoni nastupati u Super B ligi.

Met-Nap-1

Valjevke su odigrale daleko bolje nego u prvom meču, ovoga puta nije bilo padova u njihovoj igri ali ni prevelikog respekta prema domaćem timu. Posle početne rezultatske klackalice, Napredak je zahvaljujući ponovo izvanrednoj Atanasković-Bartošić došao do solidne prednosti od 10-5 u 14. minutu. Gošće, međutim, nisu bile spremne na tako ranu predaju pa su posle korekcija u odbrani i lepih napadačkih akcija Obrenovićeve, Pavlovićeve i Mosurovićeve uspele da zaustave ofanzivu Kruševljanki, smanje njihovu prednost i na odmor odu sa dva gola zaostatka.

Met-Nap-2

Prava i uzbudljiva borba i dobar rukomet su obeležili drugo poluvreme. Metalac je zaigrao čvršće u odbrani, domaći tim je naišao na jak otpor i u uvodnim minutima nastavka je imao 1-3 gola prednosti. Serija gošći od 38. minuta i vođstva Napretka od 19-16 do minimalne prednosti za Metalac u 42. minutu donela je dodatnu dramatiku nakon što su Jovančićeva, Pavlovićeva, Obrenovićeva i Staša Damnjanović svojim golovima probudile nadu Metalcu da još nije sve gotovo.

Naravno, Napredak je pokazao kvalitet, brzo se oporavio od ovog naleta gostujućeg tima i odličnim ulazima Danijele Petković uspeo ponovo da dođe do prednosti od tri gola (23-20) u 46. minutu. Metalac nije popuštao, Mosurovićeva je bila precizna iz daljine, Obrenovićeva i Mijailovićeva takođe efikasne za minimalni rezultatski deficit Valjevki od 23-24 u 50. minutu. Ubojit šuter Živkovićeva i uvek opasna Atanasković-Bartošić u sledeća dva minuta ponovo dižu prednost Napretka na 26-23 ali Pavlovićeva i Despotovićeva i dalje drže utakmicu otvorenom za 25-26 u 53. minutu.

Met-Nap-3

Oštra igra u odbrani Metalca i želja da se rival spreči po svaku cenu, dobila je svoj epilog u opravdanom isključenju Mijailovićeve i Staše Damnjanovića što je domaćin znalački iskoristio i u završnici sa dve igračice viška lako ostvario ključnu prednost od 31-27 koja je na kraju bila odlučujuća za zasluženu pobedu Napretka.

Treba priznati da Kruševljanke imaju bolji sastav i zasluženo idu dalje a Metalcu ostaje da žali zbog slabog otvaranja prvog duela u Valjevu koje je na kraju odredilo ceo tok prve runde baraža ova dva protivnika. Klub kao Metalac 2015, koji ima dobar rad sa mlađim kategorijama i nekoliko vrlo talentovanih juniorki, sigurno zaslužuje da se oproba u višem rangu ali za takav takmičarski cilj ipak je potrebno pojačati se igračicama sa strane. Za nadati se je da će Metalac već u sledećoj sezoni, uz još bolji rad ali i tretman grada kod dodele sredstava, uspeti da napravi taj iskorak ka plasmanu u Super “B” ligu.

Met-Nap-4

Hala sportova u Kruševcu. Isključenja Napredak 6, Metalac 2015 6. Sedmerci Napredak 0(0), Metalac 2015 7(6).

NAPREDAK: Živković 7, Marković 1, Ilić 1, Danijela Petković 8, Atanasković-Bartošić 9, Dragana Petković 5.

METALAC 2015: Obrenović 4, Mosurović 8, Pavlović 7, Mijailović 3, Staša Damnjanović 2, Jovančić 1, Despotović 4.

 

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.