“Porodica je sve”

U četvrtak, 6. juna, u bioskopskoj sali Narodne biblioteke u Osečini, održana je inspirativna beseda igumana manastrira Lelić, koja je označila završetak literarnog konkursa „Porodica je sve“. Proglašeni su najbolji radovi i dodeljene su nagrade najuspešnijim učenicima na literarnom konkursu.

447526829_331266266528346_3884169189023512916_n

Iguman Georgije Mićić je svojom besedom uspeo da prenese duboku duhovnu poruku prisutnima, ističući važnost porodičnih vrednosti i međusobne ljubavi. Njegove reči su dodatno osnažile sve prisutne i podstakle ih da razmišljaju o važnosti porodičnog jedinstva u današnjem svetu punom izazova.

Nagrađena deca su svojim radovima pokazala izuzetnu kreativnost i talenat, dodatno obogaćujući veče svojim delima. Dečji radovi su izazvali velike emocije i dirnuli srca publike, pokazujući snagu porodičnog jedinstva i veza viđenih dečjim očima.

Porodica je stub naše egzistencije, oslonac u teškim vremenima i radost u srećnim trenutcima. Ona je mesto gde se osećamo voljeno , prihvaćeno i podržano bez obzira na sve. Porodica čini naše živote bogatijim i ispunjenijim, pružajući nam neprocenjivu sigurnost i toplinu.

U porodici delimo radosti i tuge, smeh, suze, uspehe i neuspehe. Njena snaga leži u zajedništvu, međusobnoj podršci ljubavi koja nas povezuje. Kroz porodične veze gradimo svoj identitet , učimo vrednosti i oblikujemo svoje stavove o svetu.

Porodica je mesto gde učimo kako voleti, praštati, razumeti i biti podrška jedni drugima. Ona nas uči toleranciji, empatiji i saosećanju, gradeći temelje za zdrave međuljudske odnose. Kroz porodične odnose razvijamo svoje emocionalne veštine i učimo kako biti bolji čovek.

U vremenu kada nas život izaziva i kada se suočavamo sa problemima, porodica je ta koja pruža sigurnost i utočište. Njena podrška nas osnažuje i daje nam hrabrost da prevaziđemo sve prepreke. U porodici nalazimo snagu da se suočimo sa životnim izazovima i da rastemo kao individue.

Zato je važno negovati porodične odnose, ulagati vreme i trud u očuvanje porodične haarmonije. Porodica je stub naše sreće, temelj našeg identiteta i osnova na kojoj gradimo bolju budućnost. U njoj promnalazimo ljubav, podršku i razumevanje koje nas čini kompletnim i ispunjenim. Jer, bez obzira na sve, porodica je sve.

Literarni konkurs je bio prila da se promovišu porodične vrednosti, te da istakne važnost podrške deci i njihovom stvaralaštvu.

Nagrađeni su:

I kategorija: učenici od I do IV razreda osnovne škole

1. Nikoleta Ivković 1. razred, OŠ “Vojvoda Mišić“, Pecka, učiteljica: Dušica Racković

2. Andrea Berček 4. razred, OVC „Braća Nedić“, Osečina, učitelj: Dragan Simić

3. Vanja Jerosimović 1. razred, OŠ “Vojvoda Mišić“, Pecka, učiteljica: Dušica Racković

II kategorija: učenici od V do VIII razreda osnovne škole

1. Neda Srećković 7. razred, OVC „Braća Nedić“, nastavnik: Mirjana Vujičić

2. Anastasija Malešević 6. razred, OŠ “Vojvoda Mišić“, Pecka, nastavnik: Ana Jokić

2. Aleksandra Sekulić 7. razred, OŠ “Vojvoda Mišić“, Pecka, nastavnik: Ana Jokić

3. Nenad Vasić 5. razred, , OVC „Braća Nedić“, nastavnik: Mirjana Vujičić

Radove ocenjivala komisija u sastavu: Dragica Puljezević, profesor srpskog jezike i književnosti, predesednik, Kristina Petrović, profesor srpskog jezike i književnosti, član i Ana Vasiljević, direktor Biblioteke član. Sekretar: Jelena Čkojić Ikonić, dečji bibliotekar.

Želimo da se zahvalimo pokroviteljima koji su omogućili vaučere za ručak za porodice nagrađene dece. Zahvaljujući njihovoj podršci, porodice će imati priliku da uživaju u zajedničkom obroku i proslave uspeh svoje dece.

Pokrovitelji konkursa ugostiteljske radnje: Restoran Kovač Osečina, Sokolske kolibe Rožanj, Osaka restoran, Kafe poslastičanica HORTI, PIZZA No 1 i Caffe 70.

Narodna biblioteka Osečina

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply