Poruke boraca sa krova

Borci učesnici ratova iz devedesetih godina ponovo su stupili u štrajk glađu pre tri dana, zbog neispunjenih obećanja koja su dobili od predstavnika Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja, čija ih je delegacija na čelu sa državnim sekretarom Negovanom Stankovićem posetila nedavno u Valjevu zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave. Danas su četiri borca štrajkovanje  nastavia na krovu zgrade gde se nalaze prostorije Udruženja boraca, u centru Valjeva.

Borci učesnici ratova devedesetih godina štrajkuju na krovu zgrade u Valjevu

Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja je izjavio za portal Valjevska posla da se štrajk glađu na krovu zgrade u centru grada nastavlja do ispunjenja njihovih zahteva. Borci i dalje zahtevaju da se domaćinstvima njihovih saboraca, koji su bez posla i bez redovnih primanja, priključi električna energija, koja je isključena zbog dugovanja. Potom, da se redovno isplaćuju materijalana pomoć za porodice boraca kao i borački dodatak za borce i ratne vojne invalide, koji po rečima Bradića sada kasne i po četiri mesec, kao i da se borcima, učesnicima ratova devedesetih, obezbedi stalno zaposlenje.

Borci na krovu gde štrajkuju drže zastavu Srbije i na očigledih brojnih Valjevaca, slučajnih prolaznika, dovikuju “Zorane Đorđeviću lažove” i “Lopovi, lopovi…”

M.K.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.