Potpisan ugovor sa kompanijom “Hangsrohe” – “Valjevo je bilo daleko najbolji izbor”

Danas je u Beogradu potpisan investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije “Hangsrohe”.  Ugovore su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i direktor kompanije “Hangsrohe” za Srbiju Filip Burkle a potpisivanju je prisustvovao i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Proizvođač sanitarne armature “Hangsrohe” planira da otvori novu fabriku u Valjevu koja će se prostirati na 130.000 kvadratnih metara, ukupna vrednost investicije je 85 miliona evra a u toj fabrici će biti zaposleno oko 1.000 ljudi.

Aleksandar-Vucic-Hangsrohe-1

Izvor: Instagram

“To će puno značiti za čitav Kolubarski okrug, ali i delove Zlatiborskog okruga. Najavljivali smo ranije još jednu nemačku investiciju u Valjevu, ali nismo smeli tada da izgovorimo ime kompanije. Hangsrohe je najpoznatniji proizvođač kupatilske i kuhinjske galanterije u svetu”, naglasio je Vučić.

Valjevo će biti peto mesto u svetu koje je za svoje fabrike izabrala ova nemačka kompanija, rekao je Vučić i dodao da je veoma srećan što je ta kompanija iz Baden Virtemberga izabrala baš Srbiju, s obzirom na to da imaju svoje kapacitete samo u Nemačkoj, SAD, Kini i Francuskoj, a sada će imati i u Srbiji.

Aleksandar-Vucic-Hangsrohe-4

Izvor: Instagram

Podsetio  je da se pravi i fabrika vaga kompanije “Bicerba”, kao i da “Hajsens” u Valjevu povećava broj zaposlenih.

Brza saobraćajnica se spaja sa industrijskom zonom

Predsednik Vučić je kazao da će do novembra sledeće godine biti završena i brza saobraćajnica Lajkovac – Valjevo i poručio direktoru “Puteva Srbije” Zoranu Drobnjaku da mora da se produži brza saobraćajnica do industrijske zone. Država će uložiti još 16 miliona evra da se urade dodatna dva kilometra, koji će brzu saobraćajnicu spojiti sa industrijskom zonom u Valjevu.

Aleksandar-Vucic-Hangsrohe-2

Izvor: Instagram

“Valjevo će da procveta, to će puno značiti ugostiteljskim objektima, hotelima, biće više novca za infrastrukturne radove i drugo. Nama je ogromna dobit to što će ljudi da ostanu tu da žive. Ova investicija je važna za ugled Srbije u svetu, tako da se tu ne radi samo o njenom doprinosu BDP-u naše zemlje”, rekao je Vučić i zahvalio svima koji su doprineli dolasku tog investitora.

Najveća invcesticija u istoriji “Hansgrohea”

“Ovo je za nas istorijska prekretnica, jer će predstavljati našu najveću investiciju u 120 godina dugoj istoriji postojanja naše kompanije. Zadovoljstvo nam je što ćemo srpskoj kompaniji poželeti dobrodošlicu u našu porodicu u budućnosti. Namerno kažem porodicu, jer je to u potpunosti u duhu osnivača naše kompanije Hansa Grohea, koji je postavio temelje naše kompanije još 1901. godine”, rekao je Predsednik Izvršnog odbora kompanije “Hansgrohe” Hans Jirgen Kalmbah na konferenciji za medije.

Aleksandar-Vucic-Hangsrohe-5

Izvor: Instagram

Osvrćući se na izbor lokacije Hans Jirgen Kalmbah je rekao:

“Valjevo je bilo daleko najbolji izbor, tamo su sjajni ljudi, obrazovani kadrovi, dobar je regionalni lanac snabdevanja, zadovoljni smo podrškom države i vlade. Osećamo se dobro zbog saradnje u Srbiji i razmišljamo o svetloj budućnosti ovde, ne za pet, već za 50 godina”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.