Povećana jednokratna pomoć za porodilje, svakoj mioničkoj bebi 60.000 dinara, besplatna kolica i auto-sedište

Svako novorođenče na teritoriji opštine Mionica od lokalne samouprave dobija besplatno auto-sedište, kolica i 60.000 dinara. Odluka o povećanju jednokratne pomoći usvojena je na 20. sednici Skupštine opštine kojom je jedonkratna pomoć sa 40 povećana na 60.000 dinara.

IMG_4736

– Kao što smo i najavili, povećali smo novčanu naknadnu za porodilje. Nastavljamo da brinemo i kroz razane olakšice budemo podrška u odrastanju svakog deteta. Najlepši poziv je biti roditelj, a mi smo tu da pomognemo.

Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od neke od mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. Mionica je jedna velika porodica koju moramo da gradimo – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Besplatna kolica uručuju se od 2019. godine, a auto sedišta od 2017. godine, a od 2022. godine dodeljuje se i novčana naknada za prvu rođenu bebu u iznosu od 80 hiljada dinara.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.