Povereništvo Pokreta slobodnih građana Valjevo: Ko stanuje u kućama sa uličnim brojem “0” i ko stanuje u praznim kućama?

Valjevsko povereništvo Pokreta slobodnih građana oglasilo se saopštenjem za javnost u kojem gradskoj vlasti u Valjevu postavlja otvorena pitanja: Ko stanuje u kućama sa uličnim brojem “0” i ko stanuje u praznim kućama?

Vladimir Krivošejev Valjevo

Prof. dr Vladimir Krivošejev, poverenik Pokreta slobodnih građana za Valjevo

Saopštenje koje je potpisao prof. dr Vladimir Krivošejev, poverenik Pokreta slobodnih građana za Valjevo prenosimo u celini:

“Valjevsko povereništvo Pokreta slobodnih građana upućuje javna pitanja gradskim vlastima Valjeva, kao i svim odgovornim pravnim licima KO STANUJE U KUĆAMA SA ULIČNIM BROJEM “0”? i KO STANUJE U PRAZNIM KUĆAMA?

Uvidom u biračke spiskove javno dostupne na portalu Istinomera vidimo da u ulici Vojina Sofronića jedna kuća nosi broj “0” (nula), i da je na toj adresi registrovanovano 83 glasača.

Daljom analizom kućni broj “0” pronalazimo i u drugim valjevskim ulicama. Na tom broju u Vojvođanskoj ulici prijavljeno je 60, u Višegradskoj 45, u Gradačkoj 59, a u Dimitrija Tucovića čak 151 glasač.

U 153 gradske ulice koje imaju kuću sa brojem “0” živi ukupno 4.099 birača.

Pored toga građani Valjeva su uočili i sledeće:

– U Ulici Vlade Zečevića, kuća broj 13 je godinama prazna, ali su tu registrovana 2 glasača. Slično je i sa kućom u ma broju 29.

– U Tike Marića broj 2 takođe ne živi niko, ali se vodi da je tu 5 glasača. U kući pored, na
broju 4 žive dve osobe, ali se vode 4 glasača. Malo dalje, na broju 7 živi 5 punoletnih osoba, a 7 sa pravom glasa.

Imajući sve navedeno u vidu Pokret slobodnih građana zahteva od gradskih vlasti Valjeva da hitno ispitaju sve navedene nelogičnosti i o tome obaveste javnost.

Istovremeno molimo građane Valjeva da sami provere stanje broja glasača na njihovim adresama, i preduzmu sve neophodne mere da se nepostojeći glasači izbrišu sa spiska.

Prof. dr Vladimir Krivošejev,
poverenik Pokreta slobodnih građana za Valjevo”

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.